Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

NOW toch noodzakelijk voor Hoyer

Het coronavirus schudt onze samenleving enorm op, zowel op sociaal als economisch gebied. Jouw werkgever heeft ons meegedeeld dat er een omzetverlies is. Daarom gaat jouw werkgever alsnog een beroep doen op de noodmaatregelen van de overheid. Wat betekent dat voor jou?

NOW
Als jouw werkgever minder werk heeft, omzetverlies van 20% of meer, dan kan de directie aanspraak maken op het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit noodfonds is in de plaats gekomen van de oude werktijdverkortingsregeling.
De NOW-regeling is simpeler en vooral veel sneller uitvoerbaar. De overheid neemt de loonkosten voor 90% over. En jouw werkgever betaalt zelf die laatste 10% van het loon. Jij merkt er niets van in jouw portemonnee.

Hoyer Nederland vraagt voor twee concerns NOW aan, namelijk voor Hoyer Nederland en Hoyer Liquid Drumming. In de periode van 1 april 2020 t/m 30 juni 2020 is er een omzetdaling van meer dan 20%, aldus Hoyer Nederland. Er zal een aanvraag worden ingediend vanuit de werkgever bij het UWV.

Je houdt jouw baan
Maar, veel belangrijker, jouw baan blijft! Je mag niet worden ontslagen. Daarom is er een overeenkomst opgesteld in samenspraak met de vakbonden en de ondernemingsraad om werkbehoud te garanderen (zie de bijlage hierbij). Jij hoeft je dus geen zorgen te maken. Belangrijk is wel dat je op de hoogte bent van de situatie.

CNV Vakmensen werkt hard om samen met de regering - maar ook met de werkgeversorganisatie - duidelijkheid te scheppen en afspraken te maken. Afspraken die voorkomen dat bedrijven of werknemers omvallen in deze uitdagende tijd.

Geen gevolgen voor jouw arbeidsvoorwaarden
De werkgever heeft met de ondernemingsraad en de vakbonden CNV vakmensen en FNV gesproken over het voornemen om een NOW aan te vragen. Hierop is een toelichting gegeven vanuit de werkgever. Duidelijk is dat er geen arbeidsvoorwaarden worden gewijzigd, het loon blijft volledig betaald inclusief overuren en toeslagen. De werknemers gaan hier niets van voelen. Er wijzigt niets in de arbeidsvoorwaarden!
Uiteraard moet het UWV de aanvraag nog goedkeuren. De aanvraag wordt ingediend voor 5 juni a.s. Dit is een deadline vanuit de overheid.

Let op jezelf en elkaar
Het is een spannende tijd, zowel op je werk als thuis. Samen komen we deze tijd beter door dan alleen. Let daarom goed op elkaar.

Wij als CNV Vakmensen blijven jouw belang behartigen. Zodra er meer is te melden, hoor jij van ons. Heb je in de tussentijd vragen of opmerkingen? Aarzel niet en bel jouw vakbondsbestuurder via 06-10208590 of mail naar f.toufik@cnvvakmensen.nl.

Fadua Toufik,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 10 20 85 90
E f.toufik@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid