Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Nog geen schot in cao beroepsgoederenvervoer

Na een paar maanden actievoeren zit er nog steeds geen schot in een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer. De werkgevers zijn stug en blijven achter hun bureaus zitten. Dat betekent dat we de druk moeten opvoeren, om alsnog een nieuwe cao voor elkaar te krijgen. Daar hebben we ook jouw hulp voor nodig!

Wat is er in de afgelopen periode gebeurd? De onderhandelingen met de werkgevers (TLN en VVT) zijn, zoals je waarschijnlijk weet, op 15 februari stukgelopen. De werkgevers kwamen met een loonbod van nul procent voor een cao met een looptijd van 12 maanden.

Laatste kans

Op 15 maart zijn er op diverse plaatsen in het land bijeenkomsten geweest. De aanwezige CNV-leden hebben dit bod van de werkgevers resoluut verworpen. Daarnaast gaf een overgrote meerderheid van de CNV-leden aan dat zij samen via acties de werkgevers wilden bewegen tot een betere cao. Wij hebben de werkgevers vervolgens een ultimatum gestuurd, dat afliep op 20 maart. Het was een laatste kans om acties te voorkomen. De werkgevers zijn hier niet op ingegaan. Ze hebben niet eens de moeite genomen om een reactie te geven. De werkgevers nemen kenbaar hun werknemers niet serieus.

Acties

Daarmee waren acties onvermijdelijk. Door het hele land zijn acties georganiseerd. Veel collega’s namen de tijd om te overleggen, van gedachten te wisselen en het ongenoegen te uiten over de opstelling van de werkgevers. Met als gevolg: klanten zijn later bevoorraad, werkgevers moesten extra loon betalen om het werk gedaan te krijgen én werkgevers zijn in de media in een slecht daglicht geplaatst. Hier hadden werkgevers en opdrachtgevers last van.

Boosheid en teleurstelling

Gedurende de acties is bevestigd dat werknemers boos zijn. Boos omdat ze zien dat hun werk onder druk staat door oneerlijke concurrentie. Concurrentie die mede wordt veroorzaakt omdat dat regels onvoldoende worden nageleefd. In de sector zijn veel problemen, dat zal niemand betwisten. Daarom vinden wij het zeer teleurstellend dat de werkgevers geen goede cao willen afsluiten. Wij hebben juist nu een goede cao nodig om gedurende de looptijd met de werkgevers een serieus gesprek te hebben over noodzakelijke vernieuwingen en wijzigingen. Maar als de werkgevers ons nu niet serieus nemen, waarom zouden ze dat morgen wel doen!?

Verdere acties

De werkgevers zijn stug en willen niet in gesprek over een goede cao. Zelfs na een actieperiode van twee maanden blijven de werkgevers achter hun bureaus zitten. Kaderleden en actiecomité leden van CNV Vakmensen overleggen nu over nieuwe acties die de werkgevers ervan moeten overtuigen om serieus in gesprek te gaan over een goede cao.

Oproep

Om een goede cao af te sluiten hebben wij echt jouw hulp nodig! Bespreek met je  collega’s wat de mogelijkheden zijn om samen een actie op te tuigen. We zullen moeten knokken voor een goede cao! Hoe meer vuisten we hebben, hoe sterker we zijn! Wij helpen je hier graag bij. Zoek contact met één van de vakbondsbestuurders of het Landelijk Actiecentrum via mail actie@cnvvakmensen.nl of telefoonnummer 030 7511450.

Volg de ontwikkelingen op onze actiesite >

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid