Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Nachtelijke actie van chauffeurs bij Bakkersland

Door actievoerende chauffeurs bij Bakkersland in Emmeloord komt het brood in de noordelijke provincies vandaag een paar uur later aan. Onder het motto 'Wij zien geen brood in 0%' zijn de chauffeurs afgelopen nacht een paar uur later met hun werk begonnen.

De chauffeurs wilden een duidelijk signaal afgeven aan hun werkgever Peter Appel. Zij hebben de bonden (CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten) gevraagd om te helpen bij de actie. Het signaal is goed overgekomen. Zelfs zo goed dat Peter Appel midden in de nacht in Emmeloord verscheen. Wat later in de nacht kwam ook de directeur van Bakkersland kijken wat er allemaal aan de hand was.  

Intimidatie  

Meteen na het begin van de actie kwam de bedrijfsleider van Bakkersland naar buiten gestormd. Hij dreigde dat chauffeurs die niet aan het werk zouden gaan volgende week niet meer voor Bakkersland zouden rijden. De moedige chauffeurs hebben het dreigement naast zich neergelegd en hebben zo voor een geslaagde actie gezorgd.  

Peter Appel  

Ook Peter Appel was zeer ontstemd over de actie. Of de bonden wel weten dat de klanten van Peter Appel (supermarkten) hier last van zouden hebben. Na de bonden telefonisch aansprakelijk te hebben gesteld voor alle schade, is hij in de auto gestapt en naar Emmeloord gereden. En ja, bonden weten dat klanten van transportbedrijven last kunnen hebben van acties voor een goede cao.   

Krentenbollen  

Nadat de gemoederen weer wat tot rust waren gekomen, konden we ook met elkaar in gesprek over de noodzaak van de actie. We hebben de toezegging gekregen dat chauffeurs geen nadelige gevolgen van de actie zullen ondervinden. Bakkersland deelde zelfs krentenbollen uit aan de actievoerders en de chauffeur van de actietruck kreeg zelfs een heel brood nadat hij de vrachtwagen aan de kant had gezet. Het motto voor een volgende actie zal dan wel worden: "Niet bij brood alleen".  

Meedoen?  

Wil jij met je collega's ook zo' signaal aan je werkgever geven? Meld dat dan bij het Landelijk Actiecentrum. Wij nemen dan contact met je op.  

Namens de actievoerende chauffeurs wensen we jou een Goede Vrijdag en fijne Paasdagen!  

Lees meer over het cao-conflict >>

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen (beroepsgoederenvervoer)  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid