Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Maandag aftrap acties vrachtwagenchauffeurs

Maandagochtend 7 april beginnen vrachtwagenchauffeurs met de eerste acties, georganiseerd door CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. Op vijf plaatsen in het land verzamelen zich 's ochtends om 10 uur chauffeurs, die vervolgens gezamenlijk naar een manifestatie in Utrecht gaan.

"We verwachten maandagochtend honderden chauffeurs", zegt actieleider Peter de Jong van CNV Vakmensen. "Dit wordt daarmee de aftrap voor alle acties die de komende weken nog gaan volgen."

De Jong houdt rekening met een langdurige periode van onrust in het beroepsgoederenvervoer. "Er zullen verspreid over het land georganiseerde, maar ook spontane acties zijn, in allerlei vormen. We verplaatsen het cao-conflict de komende tijd naar de poort van de bedrijven, en daar gaan we mee door totdat we een goede cao hebben."

Verzamelplaatsen

Maandagochtend om 10.00 uur verzamelen chauffeurs zich op de volgende locaties:

 • Beverwijk: Parking P4, afslag 8 Bazaar Beverwijk aan de A9 richting Utrecht
 • Nunspeet: Routiers restaurant A28 richting Utrecht
 • Arnhem: Shell A12 tussen knooppunt Waterberg en Grijsoord richting Utrecht
 • Gilze Tilburg: Van der Valk aan de A58 tussen Gilze en Bavel richting Utrecht
 • Rotterdam: Routiers Willem Barentszstraat 1a 3165 AA Rotterdam Waalhaven

Vanaf de verzamelplaatsen gaan de chauffeurs naar Utrecht, waar om 12.00 uur een landelijke manifestatie begint (locatie wordt maandagochtend bekendgemaakt).

Achtergrond

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Tjitze van Rijssel, cao-onderhandelaar van CNV Vakmensen: "We willen een cao zonder poespas, maar wel een loonsverhoging. Als we het daar snel over eens kunnen worden, hebben we daarna de handen vrij voor een goed gesprek met de werkgevers over vernieuwing van de cao. We hebben elkaar ook keihard nodig om de ambities uit het sectorplan verder vorm te geven. We willen met elkaar zorgen voor meer banen en opleidingsplaatsen. Een cao-conflict kunnen we dan juist niet gebruiken. Maar met een loonbod van niks geven de werkgevers ons geen andere keus."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid