Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Hoyer biedt raar addendum op contract

Afgelopen week hebben collega’s werkzaam voor Hoyer een addendum op het contract aangeboden gekregen. Dit met het verzoek om snel te tekenen en met een voor vele raar verhaal. Jouw collega’s vroegen ons om uitleg en om advies wat te doen?

In deze rustige periode van kerst en de jaarwisseling ben ik een aantal maal benaderd door collega’s werkzaam bij Hoyer Nederland B.V.. Reden van dit contact is dat jullie een brief hebben ontvangen met het verzoek zo snel mogelijk het bijvoegde addendum op jullie contract te ondertekenen voor akkoord. Reden van dit spoedverzoek? De Wet arbeidsmarkt in balans (wab). Ook omdat de cao niet genoemd staat in dit voorgelegde addendum hebben de collega’s er geen goed gevoel over.

Wet arbeidsmarkt in balans
Dat de Wet arbeidsmarkt in balans haar intrede doet met ingang van 1 januari 2020 klopt als een bus. Op onze website kun hier je nalezen wat er veranderd. Er wordt in de brief gesuggereerd dat het vanwege de wetwijziging van belang is dat jullie een nieuw contract ondertekenen. Klaarblijkelijk hebben ze de personeelsdossiers niet op orde en kunnen ze niet hard maken wie een contract heeft voor bepaalde tijd en wie voor onbepaalde tijd. Dit klinkt ons maar gek in de oren.

Bij het CNV is het bekent dat er veel contracten worden herzien als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Het gaat dan om externe collega’s (flex) die een contract in directe dienst krijgen aangeboden. Ook collega’s die te maken hebben met een min – max contact krijgen een aanbod om te komen werken voor een vast aantal uren daar de wet dit soort contracten ook ongunstiger maakt. 

Getracht is om de afdeling HR te bellen maar helaas waren zijn, net als velen van ons, met verlof. Vanuit het CNV zien wij geen reden om een addendum te ondertekenen. Immers op basis van een rechtsverleden heb je allang een dienstverband voor onbepaalde tijd. Desgewenst kan werkgever een eenzijdige brief ter bevestiging sturen waarin zij nog eens opsomt wat jouw arbeidsvoorwaardelijke rechten zijn (loon, arbeidsomvang, functie, dienstverband, cao et cetera).

Advies – teken niet!
CNV Vakmensen adviseert om voorlopig maar niet te tekenen. Ik zal, na haar verlof, jullie vaste bestuurder vragen contact op te nemen met jullie werkgever om meer duidelijkheid te vragen. Wordt vervolgd.

Voor nu fijne jaarwisseling toegewenst,

met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid