Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Einde cao onderhandelingen in zicht? (5)

Na een dag onderhandelen zijn de verschillen nog steeds erg groot. TLN gaat terug naar de leden omdat het mandaat nu onvoldoende is om te komen tot een cao resultaat. De verschillen zijn nog erg groot, maar de wil lijkt aanwezig om tot een resultaat te komen.

Op 18 januari is voor de 5de keer overleg gevoerd met TLN en VVT. Werkgevers begonnen met het presenteren van een integraal pakket aan voorstellen voor de nieuwe cao. Op dit pakket heeft CNV Vakmensen een hoop aan te merken. Zo is er nog geen sprake van een behoorlijke loonstijging, te weinig zeggenschap over arbeidstijden en is er te weinig oog voor de rechten van de KNV collega’s.

Wel heeft TLN aangegeven bereid te zijn een afspraak te maken over overwerk en nachtarbeid voor oudere werknemers. Vanaf 60 jaar zou je niet meer verplicht kunnen worden tot overwerk en nachtarbeid. Dit zou dan voor alle werknemers (140.000) in de sector gelden. In de KNV staat dit al een tijd, maar wel voor werknemers vanaf 50 jaar. Ook nog een heel groot verschil.

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden een integrale reactie gegeven op de werkgeversvoorstellen. Deze reactie werd gevolgd door een hele lange schorsing. Bij terugkomst gaven de werkgevers aan dat het verschil tussen wat zij voor ogen hebben en wat vakbonden wensen hun mandaat te boven gaat. Om die reden had verder onderhandelen geen zin. De werkgeversorganisaties hebben aangegeven de komende periode met werkgevers in overleg te willen gaan. Op basis van deze raadplegingen willen zij zich beraden hoe we er uit kunnen komen. CNV Vakmensen is blij dat er bij de achterban van werkgevers naar ruimte wordt gezocht om toch een cao af te kunnen sluiten.

CNV Vakmensen vindt het jammer dat dit cao-traject hierdoor vertraagt. Wij zullen je de komende periode via www.jeachterban.nl vragen een aantal mini-enquêtes in te vullen over een aantal onderwerpen die volgens ons thuishoren in een vernieuwende cao in de sector Transport & Logistiek.

Op 14 februari worden de onderhandelingen hervat.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid