Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Eerste transportbedrijf over de streep: 3 procent

De eerste transportwerkgever is over de streep om de lonen vanaf 1 mei 2014 met 3 procent te verhogen. Het gaat om ODS Transport uit Barendrecht. Daarmee zijn mogelijke acties bij dit transportbedrijf van de baan.

Een goed signaal van ODS. We hopen dat meer bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Het transportbedrijf geeft hiermee aan oog te hebben voor de werknemers. Zij verdienen na vele magere jaren een verantwoorde loonsverhoging. Zij krijgen nu vanaf 1 mei een loonsverhoging van 3 procent (ook over alle toeslagen). Het mooie is dat de vakbondsleden dit resultaat zelf hebben bereikt. Zij laten hiermee zien dat het belangrijk is om met je eigen werkgever om de tafel te gaan.

Meedoen?   

Wil jij met je collega's ook zo' signaal aan je werkgever geven? Meld dat dan bij het Landelijk Actiecentrum. Wij nemen dan contact met je op.

Onderzoek: veel werkgevers willen niet betalen

De meeste transportwerkgevers (ruim 70 procent) zijn nog altijd niet bereid om een loonsverhoging te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Transport Online.

Lees het bericht hierover op Transport Online >>

Regionale acties gaan door

Het cao-overleg zit dus voorlopig nog muurvast. Daarom gaan we door met acties in de regio. Donderdag 24 april is er bijvoorbeeld een ludieke actie langs de A7, bij de Poort van Groningen (tussen 10.00 en 15.00 uur).

Volg de ontwikkelingen op onze actiesite >>

Koningsdag: feestdagentoeslag

Iets heel anders: Koningsdag. Bij Koninklijk Besluit is vastgelegd dat Koningsdag nooit op een zondag wordt gevierd. Dit jaar valt Koningsdag dus op een zaterdag, en daarmee geldt voor die dag ook de feestdagentoeslag. Voor zondag geldt de zondagtoeslag. Werk je op 26 en/of 27 april, dan geldt op beide dagen de toeslag van 100%. Een duur weekend dus voor de werkgever. Dan gaan wij geen actievoeren.

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid