Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Eerlijk vervoer

"Als je luistert en om je heen kijkt, dan is het onrustig in het beroepsgoederenvervoer. Het vervoer moet steeds goedkoper", constateert Frans Westerman, onderhandelaar van CNV Vakmensen. "Of het nou gaat om winkel- en pakketdistributie, ADR-vervoer of grensoverschrijdend vervoer, het lijkt steeds meer een sluitpost op de begroting van verladers."

"We doen daarom een beroep op de vervoerders: houd je aan de cao beroepsgoederenvervoer. Laat je niet verleiden om te onderhandelen op de personeelskosten, want daarmee maken we de sector kapot. Als de helft van de kosten bestaan uit personeelskosten, dan betekent dit dat de concurrentie dus moet plaatsvinden op andere terreinen. Op de kwaliteit van werk kunnen we het verschil maken. Dus laten we stoppen met het elkaar uitdagen om steeds minder kwijt te zijn aan personeel."

"Het is mijn overtuiging dat werknemers en werkgevers de handen in een moeten slaan om samen de cao na te leven. Het lijkt soms wel alsof de transportsector haar plaats in onze samenleving onderschat. Ja, we zijn inderdaad maar een schakel, maar wel een heel belangrijke schakel. Zonder vervoer staat de economie stil!"

"Laten we als sector de rug rechten. Samen de weg omhoog. De weg omhoog naar een cao waarin we samen goed verwoorden wanneer de Nederlandse cao moet worden toegepast. En daar ook op toezien. Laten we elkaar uitdagen op de kwaliteit die we leveren!"

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid