Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Corona Update Tranport & Logistieke Sector

Een nieuwe vrijdag een nieuwe ‘corona-update’ voor werkenden in de transport en logistieke sector. In de bijlage tref je wekelijkse nieuwsbrief van de samenwerkende belangenorganisaties in de transport. Dit keer informatie over o.a. code 95 en de nieuwe sectorcommercial op Radio en TV.

Code 95 beroepschauffeurs
Vanwege de uitbraak van het Coronavirus kunnen sommige beroepschauffeurs nu geen nascholing volgen. Hierdoor kan het voorkomen dat het bewijs van vakbekwaamheid (code 95) verloopt, buiten de schuld van de chauffeurs om. Hier leest u hoe de Inspectie voor Leefomgeving en Transport in Nederland omgaat met handhaving op de geldigheid van code 95.

Ook de verzekeraars zijn coulant
Ook het ‘verbond van verzekeraars’ hebben aangegeven coulant te zullen omgaan m.b.t. chauffeurs waarvan de code 95 in deze periode is afgelopen. Deze zijn gewoon verzekerd. LET OP: Mocht jouw code 95 in de periode verlopen laat jouw werkgever dan checken bij zijn of haar verzekeraar de lijn van het verbond van verzekeraars volgt. Immers niemand moet willen dat je onverzekerd deelneemt aan het verkeer.

Sectorcommercial op de Radio en TV
De Ster biedt op dit moment gratis zendtijd aan brancheorganisaties. Onze sector is daar ook voor in aanmerking gekomen en is blij met dit mooie gebaar om het belang van en de waardering voor onze sector te laten zien. Onze commercials zijn te horen en te zien van 15 april – 30 april op de kanalen en platformen van de NPO, waaronder NPO 1, 2 en/of 3, de radiozenders NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en/of 5 en/of op het online netwerk.

Overig
We hebben een centraal informatie punt ingericht op deze website. Hier vindt u informatie en veel gestelde vragen over het Coronavirus en werken in transport en logistiek. We zijn bezig met het zoeken naar oplossingen in het kader van het vervallen van code 95 opleidingen én aflopende rijbewijzen voor mensen die nu niet gekeurd kunnen worden. Verdere uitwerking van de steunmaatregelen van de overheid is eveneens onderwerp van de samenwerking.

Meer informatie, vragen en antwoorden op het gebied van werk en inkomen in corona-tijden? Zie hier op onze website van CNV Vakmensen. Kijk ook op de website van ons sectorinstituut. Daar tref je meer vragen en antwoorden die specifiek zijn voor het werk in jouw sector.

Gezamenlijke Corona nieuwsbrief
Voor de wekelijkse gezamenlijke corona nieuwsbrief van de belangenorganisaties uit de transport en logistieke sector zie bijlage.

Met vriendelijke groet,

Tjitze van Rijssel & Tjeerd Orie
Bestuurders & onderhandelaars CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid