Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

CNV Vakmensen tekent cao SOOB

Na stevige discussies in de cao-commissie op 3 en 10 mei zijn de CNV-kaderleden alsnog akkoord gegaan met het principeakkoord van de cao SOOB. Het sectorplan voor de transportsector kan nu echt uitgevoerd gaan worden. Hierdoor moeten 3.750 mensen in de sector aan werk worden geholpen.

In eerste instantie hadden de kaderleden het overeengekomen principeakkoord verworpen. Dit met de argumentatie dat het akkoord inhoudelijk voor verbetering vatbaar is maar nog belangrijker, men wilde geen cao SOOB afsluiten zolang er nog geen loon-cao overeen was gekomen.

In de afgelopen maanden hebben kaderleden gezien dat de SOOB-instituten meer werk maken van het werknemersbelang. Dat zal nog verder versterkt moeten worden. Werknemers moeten ervaren dat SOOB er ook voor hen is. Door ondertekening van de cao SOOB blijft CNV deel uitmaken van het SOOB-bestuur en het sectorinstituut Transport en Logistiek. Zo blijven wij betrokken en medeverantwoordelijk voor de noodzakelijke verbeteringen. Aan de zijlijn roepen dat er iets moet veranderen is niet de manier waarop wij willen werken. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen, ook als dat niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Mede gezien bovenstaande heeft de CNV cao-commissie een nieuwe afweging gemaakt. De cao-commissie heeft besloten om haar onderhandelaars de cao SOOB te laten tekenen.

Tjitze van Rijssel & Tjeerd Orie
Bestuurders CNV Vakmensen  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid