Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

CNV Vakmensen met TLN om tafel over cao

Doordat TLN het belang van een cao-gebonden sector nu ook lijkt in te zien is CNV Vakmensen op 10 september bereid tot nader overleg.

“TLN lijkt belang van cao-gebonden sector in te zien”

“De werkgevers geven nu aan dat ook wat hen betreft de cao-loze periode lang genoeg heeft geduurd in het beroepsgoederenvervoer. Op 10 september hoor ik graag hóé belangrijk TLN dat vindt”, stelt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Ultimatum

Van Rijssel overlegde dit weekeinde met de cao-commissie vanuit de sector over de uitnodiging van de werkgevers om het cao-overleg te hervatten. “In een eerste verkenning heb ik de werkgevers duidelijk gemaakt dat er echt serieuze dingen moeten worden besproken die 10e september. En de elementen van ons ultimatum – dat dateert van maart – tellen daarbij zwaar.” Dat ultimatum behelsde onder meer een loonsverhoging van 3 procent en het afschaffen van de vrijwillige tijd-voor-tijdregeling.

Acties of overleg?

Volgens Van Rijssel zal CNV Vakmensen de acties en manifestaties in het beroepsgoederenvervoer gewoon voortzetten. “Opnieuw lijkt bewezen dat werkgevers die voldoende hinderlijk vinden om zo weer richting onderhandelingstafel te gaan. Uiteraard schorten wij al die acties graag op zodra een onderhandelingsresultaat daartoe aanleiding biedt. Daar is het immers allemaal om te doen, een goede toekomst voor de sector voor werknemers én werkgevers. Enfin, 10 september weten we al weer iets meer.”


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid