Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

CNV-leden akkoord met cao-eindbod beroepsgoederenvervoer

De leden van CNV Vakmensen zijn akkoord met het eindbod dat de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben gedaan voor een nieuwe cao. "Ruim driekwart van de leden staat erachter, dus wat ons betreft is er een nieuwe cao", zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Over de nieuwe cao is het afgelopen jaar flink gesteggeld. De werkgevers hielden lang vast een loonbod van nul procent, wat resulteerde in een langdurige actieperiode. Het cao-overleg dat daarop volgde, leidde uiteindelijk tot op 6 november tot een nieuw eindbod van de werkgevers. De CNV-leden hebben daar nu mee ingestemd.

Mening van niet-leden

CNV Vakmensen heeft dit keer ook de mening van niet-vakbondsleden gepeild. "We vinden het belangrijk om ook niet-leden te betrekken bij de cao-onderhandelingen", zegt Van Rijssel. "We willen graag weten hoe zij erover denken en of dat beeld verschilt van onze leden. Uit de peiling blijkt dat de niet-leden kritischer zijn over het eindbod; de stemming is daar fifty-fifty. De uitslag laat in ieder geval zien dat een groot deel van de werknemers niet tevreden is over het cao-resultaat. Dat legt een behoorlijke druk op de gesprekken die we volgend jaar met de werkgevers willen voeren over de noodzakelijke vernieuwing van de cao."

Looptijd en loonsverhoging

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar (van 1 januari 2014 tot 1 januari 2017). De werknemers krijgen per 1 januari 2015 een loonsverhoging van 2,36 procent. Op 1 januari 2016 volgt een tweede loonsverhoging van 2,75 procent. Daarnaast gaan de belastingvrije onkostenvergoedingen op 1 januari 2015 omhoog met 1,6 procent.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid