Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Cao-overleg beroepsgoederenvervoer volgende week verder

Het cao-overleg beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers), dat eerder vandaag nog compleet leek vast te lopen, wordt volgende week dinsdag alsnog voortgezet.

Voor het eerst in 2 maanden zat CNV Vakmensen vandaag weer om de tafel met de werkgevers (TLN en KNV). Bij Hotel Mercure in Nieuwegein liepen de spanningen behoorlijk op. Een groep van zo'n 100 chauffeurs was vanmorgen eerst met een langzaamaan-actie naar Nieuwegein gereden. In de loop van de dag werd duidelijk dat de werkgevers helemaal geen loonsverhoging wilden bieden.

In de hal

Van Rijssel: "Het overleg dreigde spaak te lopen. Toen de chauffeurs, die buiten stonden te wachten, daar lucht van kregen, kwam er een groep de zaal binnen waar we in overleg zaten. De rest zat in de hal te wachten. De werkgevers waren er niet blij mee, maar het resultaat was wel dat ze hebben toegezegd dat we het overleg voortzetten. Dat zal nog best moeilijk worden. Want tussen nul procent en de 3 procent die wij vragen, zit wel een groot gat natuurlijk."  

Vernieuwing van de cao  

CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Van Rijssel: "Als we daarover snel een resultaat kunnen bereiken, kunnen we de komende periode gebruiken voor gesprekken over vernieuwing van de cao, met bijvoorbeeld een goed basisloon, meer zeggenschap over werktijden en scholing."

Op 18 februari verder

De onderhandelingen worden voortgezet op dinsdag 18 februari. Van Rijssel: "We hopen dan ook weer op de steun van de chauffeurs!"

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid