Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Cao-overleg beroepsgoederenvervoer: "Illegale praktijken aanpakken"

Illegale praktijken in de transportsector moeten harder worden aangepakt. Daarover zijn vakbonden en werkgevers het eens, bleek vandaag tijdens de derde ronde van het cao-overleg beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers). “We zijn er nog niet, maar dit is in elk geval winst”, zegt Frans Westerman, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Westerman: “We zijn het erover eens dat bij Nederlands werk ook de Nederlandse wetten en regels gelden. Dus ook de Nederlandse cao en pensioenopbouw. Vervolgens is natuurlijk de vraag: wat versta je onder Nederlands werk? Daarvoor gaan we samen een definitie formuleren.”

Definitie
Deskundigen van beide partijen gaan met deze vraag aan de slag. Voor de volgende onderhandelingsronde (op 6 maart) zullen ze een definitie formuleren die de lading dekt. “Daarmee hebben we iets in handen en kunnen we ook illegale praktijken gezamenlijk aanpakken.”

Steun
Volgens Westerman is vandaag tijdens de cao-onderhandelingen een belangrijke stap gezet. “Het was ook goed om te zien dat er veel chauffeurs aanwezig waren tijdens het cao-overleg. Dat is een stevige steun in de rug. We gaan voor een betere cao, die het speelveld eerlijker maakt en de sector mooier.”

De onderhandelingen gaan op 6 maart weer verder.

Lees meer over de cao-onderhandelingen >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid