Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

cao beroepsgoederenvervoer ongewijzigd verlengen?

Al heel lang zijn wij bezig om een goede cao voor jou en je collega’s af te sluiten. De gesprekken waren al bezig. Helaas konden we vanwege het coronavirus niet verder met de onderhandelingen en zijn die uitgesteld. Op 1 mei hebben cao partijen elkaar gesproken over verlenging van de cao.

Er gebeurt heel veel, maar lang niet alles is positief.
Vanwege de crisis rondom de uitbraak van het coronavirus is een onzekere situatie ontstaan. We zien dat bedrijven soms veel omzet verliezen. Het levensmiddelentransport en de bevoorrading van supermarkten gaat door of is drukker geworden.
Het CNV begrijpt dat bedrijven het heel moeilijk kunnen hebben. Maar het gaat te ver als er door een werkgever eenzijdig allerlei beperkingen worden opgelegd of arbeidsvoorwaardelijke zaken doorgevoerd worden zonder dat een werknemer daarbij betrokken wordt en daar iets over te zeggen heeft. Het gaat vaak wel om jouw portemonnee. Meldt misstanden bij ons team van naleving cao, stuur een mail naar naleving-bgv@cnvvakmensen.nl

De gevolgen voor de cao onderhandelingen.
Begin april heeft de FNV aan TLN en VVT gevraagd om de cao ongewijzigd te verlengen tot 1 oktober 2020. Op 1 mei hebben cao partijen daarover met elkaar gesproken. Tijdens dat gesprek bleek dat het CNV de enige partij was die de cao niet ongewijzigd wil verlengen.
Het CNV heeft voorgesteld om de regeling van het vakantieloon beter in de cao te regelen dan nu het geval is en dezelfde methodiek te gebruiken bij het berekenen van het ziekengeld en de wachtdag af te schaffen. Hiermee kunnen gerechtelijke procedures worden voorkomen en is er duidelijkheid.
Het CNV vindt het niet goed dat er geroepen wordt dat het verwerken en vervoeren van levensmiddelen, agrarische producten etc. tot de cruciale beroepen behoort en het transport en logistiek tot de vitale sector gerekend wordt, maar dat daar niets tegenover staat. Een klein gebaar van goede wil was mooi geweest. Maar zoals gezegd was het CNV de enige die daar zo over dacht.

Door de werkgeversorganisaties TLN en VVT is aangegeven dat zij akkoord zijn met een ongewijzigde verlenging van de cao maar dan wel tot en met 31 december 2020.

Wat nu?
Het voorstel van werkgevers om de cao ongewijzigd te verlengen tot het einde van dit jaar ligt nu bij de vakbonden. En zoals dat hoort leggen wij die vraag aan jou voor, het gaat immers om jouw cao.
Nu kan het zijn dat je hier nog vragen over hebt of dat je graag wat meer uitleg of achtergrondinformatie wil hebben. Dat gaan wij regelen.

Doe mee aan onze ledenbijeenkomst via het internet.
Op vrijdagavond 15 mei van 19.30 – 20.00 uur houden wij een ledenbijeenkomst via het internet. Je hoeft er de deur niet eens voor uit. Jij kan daaraan mee doen door via je computer, laptop of smartphone in te inloggen. Je luistert naar de uitleg en de antwoorden op de vooraf gestelde vragen. Ook tijdens de uitleg kun je reageren.
De inlogcodes krijg je donderdagavond via de mail toegestuurd.
Vragen kun je nu al via de mail stellen. Stuur je mail naar t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Na de ledenvergadering kun je stemmen.
Stemmen over het voorstel om de cao ongewijzigd te verlengen met 1 jaar kun je doen nadat de ledenbijeenkomst is afgelopen. Vrijdagavond 15 mei krijg je een mail met uitleg over hoe jij je stem kan uitbrengen.

Als je hebt deze nieuwsbrief per post hebt ontvangen.
Dan heb je geen mailadres aan het CNV bekend gemaakt. Je kan dan niet deelnemen aan de ledenbijeenkomst omdat we je geen inlogcodes kunnen mailen. Wil je meedoen, mail dan je naam en adres naar t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl en zet in het onderwerp van je mail “CNV internet ledenbijeenkomst 15 mei”.

Wij vinden het best spannend om via het internet een ledenbijeenkomst te houden. We hopen dat je hieraan mee doet. Zo proberen we ook in een tijd dat we niet het land in mogen om met jou te praten en contact te houden.
Graag tot vrijdagavond bij de ledenbijeenkomst!

Met vriendelijke groet namens de onderhandelingsdelegatie,
Tjeerd Orie en Tjitze van Rijssel, onderhandelaars CNV Vakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid