Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Calais: chauffeurs vrezen voor hun leven

Door de toenemende agressie van illegalen die naar Engeland willen, wordt het steeds gevaarlijker om via Calais naar Engeland te rijden. Vrachtwagens worden door groepen mensen aangevallen met stenen, stokken en ijzeren staven. De illegalen doen alles om in de vrachtwagen te komen.

Al jaren proberen illegalen bij Calais in vrachtwagens te klimmen om zo naar Engeland te kunnen komen. De Franse overheid doet veel te weinig om dit probleem op te lossen. Hierdoor wordt het probleem bij de chauffeurs neergelegd. Vooral de laatste tijd zien we dat illegalen steeds brutaler en agressiever worden. In grote groepen worden vrachtwagens aangevallen met stenen, stokken, ijzeren staven en messen. Ze doen alles om in de vrachtwagen te komen. Als chauffeur sta je er alleen voor en ben je vrijwel machteloos. Voor chauffeurs levert dit veel stress en spanning op. Ook het thuisfront zit continue in spanning of het deze rit wel goed gaat en je weer gezond en wel thuis komt.

Gesprek met Eurocommissaris Violeta Bulc

Onze collega chauffeur Frans de Jong gaat op 7 juli naar Straatsburg voor een gesprek met de Eurocommissaris over deze problematiek. Dan gaat het niet om de economische schade die het bedrijfsleven hierdoor oploopt. Ons gaat het om de positie en situatie van de chauffeur die steeds vaker met gevaar voor eigen leven de oversteek moet maken. Veiligheid en gezondheid van de chauffeur staan wat ons betreft bovenaan het wensenlijstje.

Help mee en stuur foto’s

Als jij of een collega foto’s hebt van groepen die vrachtwagens aanvallen, zich in voertuigen verschuilen, chauffeurs bedreigen, vechtpartijen met de politie, etc. stuur deze dan uiterlijk op zaterdag 4 juli naar: calais-problems@kpnmail.nl Frans wil die foto’s aanbieden aan de eurocommissaris. Dikke rapporten zijn er al genoeg en vaak belanden die toch in een bureaula. Foto’s geven een heel andere indruk en geven vaak een beter beeld van de werkelijke situatie waarmee chauffeurs te maken hebben.Hiermee we hopen een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de problemen waar de chauffeurs al jaren mee te maken hebben en die steeds gevaarlijker worden.

Samen strijden we voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Doe je mee?

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid