Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Bijeenkomst voor medewerkers Hoyer Transport

Recent bereiken ons veel berichten over zaken die spelen bij de firma Hoyer. Om alles te kunnen bundelen en om jullie de gelegenheid te geven dit bespreekbaar te maken stuurt CNV Vakmensen deze uitnodiging.

Wat is er aan de hand?

Veel, heel veel, hebben wij zo het vermoeden. Ons bereiken verschillende signalen van ongeruste chauffeurs. Chauffeurs die niet weten hoe de toekomst bij Hoyer eruit ziet. Vragen over collega’s die ontslagen worden. Collega’s die het gevoel hebben dat ze de “rot” klusjes krijgen. Vergoedingen die niet meer betaald worden, etc. etc.

Reorganisatie in volle gang

Er lijkt bij Hoyer sprake van een ingezette route die niet gedeeld wordt met het personeel, waarbij men aan “cherry picking” doet. Een route die niet met de vakbonden gedeeld wordt. Terwijl bij een ontslag van meer dan vijf personen de vakbonden geïnformeerd dienen te worden. Als we nu de individuele ontslagen bij elkaar optellen, dan zien we dat dit structureel is. Elke paar maanden verdwijnen er weer een aantal medewerkers en niemand weet waar dit eindigt. Hoyer spreekt niet van een reorganisatie, maar geeft aan dat ze telkens bijsturen. Elke keer komt men erachter dat het toch een beetje anders moet en dat er dan personeel boventallig wordt. Om het voor die boventallige medewerkers goed te regelen is er een regeling zegt Hoyer. Het mag duidelijk zijn dat de vakbonden hier anders over denken.

Daarom nodigen wij jullie uit voor een bijeenkomst op:
  • Datum: 1 november 2014
  • Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Locatie: Unifil, Spijksedijk 48 te Gorinchem (ingang Cadi)

Waarom dan deze bijeenkomst voor iedereen?

Deze bijeenkomst is voor iedereen omdat het jullie immers allemaal aangaat. Jullie in een dergelijke situatie allemaal wel gehoord willen worden en het de bestuurder extra bagage geeft om hiermee naar Hoyer te gaan en het gesprek aan te gaan over concrete onderwerpen.

Al lid van de bond, of wil je dat toch worden?

Omdat dit een vervelende situatie is en de macht van het getal ook zal gelden, is het door CNV Vakmensen aangeboden collectieve lidmaatschap van toepassing. Als je je bij de betrokken bestuurder opgeeft via een speciaal daarvoor bestemd formulier, dan zul je direct zonder wachttijd geholpen worden en worden er geen specifieke extra kosten voor juridische ondersteuning in rekening gebracht.

Graag tot 1 november.

Birgitte Staal
bestuurder

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid