Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Beroepsgoederenvervoer in beweging

Het beroepsgoederenvervoer is in beweging. Letterlijk, omdat elke dag chauffeurs de weg op gaan. Figuurlijk, omdat het werk verandert en nieuwe groepen de arbeidsmarkt betreden.

Wat betekent dat voor jou, voor mensen die in deze sector hun brood verdienen? En sluiten de arbeidsvoorwaarden nog wel aan? Daarover wil CNV Beroepsgoederenvervoer graag met jou in gesprek.

Wil je meepraten? Surf naar www.vervoerinbeweging.nl, klik op contact en vraag de logincode aan.

Wil je de enquête over arbeidsvoorwaarden invullen? Graag! Klik op enquête BGV. Met het invullen van deze enquête geef je ons belangrijke input over hoe je je werk en je arbeidsvoorwaarden beleeft. En hoe het beter kan. Die input is meer dan welkom. Daarom verloten we ook tien waardebonnen van €50,- onder de deelnemers aan de enquête.

Kick Off ‘Vervoer in beweging’ op 25 mei

Dat er nog een wereld te verbeteren is in het werk in de Logistiek &Transport, bleek wel op 25 mei, de Kick Off van ‘Vervoer in Beweging’. Met een veertigtal mensen, waaronder veel chauffeurs, trapten we af. Frank Hendrickx (Policy Research Corporation) schetste hoe het werk in het beroepsgoederenvervoer onder druk is komen staan. Minder internationale ritten, minder inkomsten, meer onregelmatige werktijden en ga zo maar door.

Anton Meijerman, CNV bestuurder in het beroepsgoederenvervoer, reageerde op het verhaal: we redden het niet met het nog verder dichttimmeren van de cao, we moeten bij de bron beginnen. En dat deden de deelnemers. In groepen spraken ze over beloning, concurrentie, jong en oud, werktijden, werk-privébalans en plezier in je werk.

Hoe het beter kan en hoe je daar een eerste stap in kunt zetten. In de eerste plaats door je er niet bij neer te leggen dat dit nu eenmaal zo is. Hoe meer mensen geloven dat het anders kan, hoe sterker je staat. Die mensen willen we de komende tijd bereiken en in beweging brengen.

Vervolgbijeenkomst 1 juni

Zaterdag 1 juni ging een werkgroep verder met de onderwerpen die door de bezoekers van de Kick Off waren uitgekozen: duurzame inzetbaarheid, beloning, zeggenschap over arbeidstijden en functiewaardering.

De werkgroep constateerde dat veel van de te behandelen onderwerpen nauw met elkaar samenhangen en dat één thema centraal staat: ‘hoe zorgen we ervoor dat het beroep van chauffeur, en de andere banen in transport & logistiek, aantrekkelijk worden en blijven’

Door de werkgroep is afgesproken om in het najaar te komen met een aantal concrete voorstellen over bovengenoemde zaken. Hierbij geldt:

  • Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te praten kunnen dat doen door zich op te geven via de website.
  • Mensen kunnen reageren op de voorstellen en zelf ook voorstellen doen via de website
  • Via de website zullen stellingen worden voorgelegd over de onderwerpen
  • Door de werkgroep zullen ook werkgevers worden uitgenodigd om mee te gaan praten over de onderwerpen.

Wat kun jij doen?

Ben je enthousiast geworden om ons mee te helpen het werk in de transport & logistiek weer aantrekkelijk te maken? Wil je de enquête invullen, bij de volgende werkgroepbijeenkomst aanwezig zijn of via internet mee discussiëren?

Kom dan in beweging en surf naar www.vervoerinbeweging.nl of stuur een mail naar info@vervoerinbeweging.nl

Omdat elke werknemer die in beweging komt de sector weer een stap vooruit helpt!

Namens CNV Beroepsgoederenvervoer,

Frans Westerman

i.s.m.
A-advies

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid