Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Actiedag transport op 14 mei: stop Kallas!

Europa staat in 2013 in het teken van het debat over de toekomst van Europa. Europa wil dit debat voeren met de mensen die in Europa wonen en werken. Men heeft een mooie leus bedacht: “Het gaat om Europa, het gaat om u, doe mee aan het debat”.

Via de volgende link kunt u een filmpje bekijken met een korte impressie: http://ec.europa.eu/debate-future-europe/index_en.htm

De transportsector gaat gretig in op het verzoek van Europa. Op 14 mei laten de individuen van de weg, die dag in dag uit geconfronteerd worden met de uitwassen van ons vrij Europa, als collectief hun stem horen. Op 14 mei bellen, sms’en, faxen en mailen chauffeurs massaal naar Eurocommissaris Kallas en zijn assistenten. We geven een vrij eenvoudige boodschap af: "Geen verdere vrijgave van de cabotageregels! Stop sociale dumping in transport!"

In Nederland gaan we de dag in met als leus: “Houd de transportsector hoog, bel Eurocommissaris Kallas plat”.
Laat alle deelnemers hun mobiele telefoon meenemen. Vanaf 8:00 uur worden de te bellen telefoonnummers uitgedeeld en kunnen we beginnen met het debat richting Brussel!

We bereiken die dag drie dingen:

  • Chauffeurs laten die dag zien en horen dat de maat vol is.
  • Europa krijgt de klachten van de chauffeurs in het politieke hart aangeleverd (ze vragen er immers om).
  • In Nederland en de rest van Europa worden nationale overheden en politiek wederom geconfronteerd met hoe het ervoor staat.

Het programma:

08:00 uur: verzamelen op De Tweede Steeg bij Amersfoort (http://www.detweedesteeg.nl), hier worden de te bellen nummers en de daginstructies uitgedeeld. Iedereen krijgt hier de exacte route en adressen die we aandoen. Dit is van groot belang, aangezien we met een heel konvooi zijn en we niet overal even gemakkelijk kunnen parkeren.
09:00 uur: aftrap belactie, de voorzitters van FNV en CNV bellen als eerste met Eurocomissaris Kallas met de boodschap: "Geen verdere vrijgave van de cabotageregels! Stop sociale dumping in transport!". De deelnemers beginnen daarna met bellen en sms’en.
10:30 uur: in konvooi vertrekken we naar Schenk Tanktransport in Papendrecht.
12:00 uur: de directeur van Schenk belt met Kallas met als boodschap: "Geen verdere vrijgave van de cabotageregels! Stop sociale dumping in transport!". Aansluitend vertrekken we in konvooi naar de EVO (de verladers, die voorstander zijn van het vrijgeven van cabotage).
13:00 uur: korte manifestatie bij de EVO in Zoetermeer. De EVO mag publiekelijk kleur bekennen over waar het in de transportsector naartoe moet. Vanaf de EVO gaan we in bussen verder, eerst naar TLN. Ook krijgt iedereen hier een lunch.
14:00 uur: voorzitter Alexander Sakkers van TLN spreekt zich uit.

Indien de dag goed verloopt zullen we na TLN met bussen naar de laatste locatie gaan voor een mooie nabrander in de richting van Eurocommissaris Kallas. We maken ons laatste bezoekje nog niet publiekelijk. Dit zal gaandeweg de dag met de aanwezigen besproken worden en alleen doorgaan als de dag goed verloopt. De bussen zullen de aanwezigen na afloop, aan het einde van de middag, weer terug naar Zoetermeer brengen. Hier eindigt de dag waarna de aanwezigen al dan niet in konvooi huiswaarts keren.

Het actiecommitée:
Hans Teunissen - Rob van Elk - Roelof Bonte - Johan van Dijk - Birgitte Staal - Minke Jansma - Edwin Atema
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid