Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Actiedag op 6 juni voor nieuwe cao: Doe jij mee?

De acties in het beroepsgoederenvervoer hebben de afgelopen 2 maanden nog niet het gewenste effect gehad. De werkgevers willen nog niet praten over een cao. We moeten meer druk uitoefenen om ze weer aan de cao-tafel te krijgen. Op vrijdag 6 juni organiseren we verschillende acties, doe jij ook mee?

Meer loon kan wel!

Het is een grof schandaal dat werkgevers in de transport en logistiek nog steeds vasthouden aan 0% loonsverhoging. In andere sectoren, waar het ook niet allemaal rooskleurig is, zijn cao’s afgesloten met wel een redelijke loonsverhoging. Een paar voorbeelden:

Cao

Looptijd

Loonsverhoging

schoonmaak

3 jaar

1 juli 2014        2%

1 juli 2015        2%

1 juli 2016        2%

vleessector

2 jaar

1 juni 2014       2,5%

1 april 2015      2,25%

vleeswarenindustrie

1 jaar

1 juni 2014       2,5%

Dat moet bij ons toch ook kunnen!

Het gaat niet vanzelf

Als je gewoon blijft werken, komt die cao er niet. Tot nu toe is er maar één transportbedrijf dat bereid is om de werknemers 3% loonsverhoging te betalen. De rest van de werkgevers wacht rustig af. Je moet er dus wel wat voor gaan doen. Daarom roepen we je op om mee te doen aan de actiedag op 6 juni die FNV en CNV samen organiseren. Meedoen is niet moeilijk, maar wel noodzakelijk! Staken mag: zo doe je dat Omdat 6 juni uitgeroepen is tot actiedag, mag je op die dag staken. Het enige dat je hoeft te doen is je te melden bij ons Landelijk Actiecentrum
(mail naar: actie@cnvvakmensen.nl).
Geef in de mail aan dat je mee wilt doen aan de actiedag op 6 juni en vermeld daarbij ook je woonplaats en telefoonnummer. Van ons krijg je bericht waar je je kunt melden op vrijdagmorgen, zodat we het stakingsformulier in kunnen vullen. Uiteraard moet ook je werkgever weten dat je die dag staakt. Dat kan door een sms- of mailberichtje naar de planning/werkgever te sturen bij aanvang van je dienst op donderdagnacht of vrijdagmorgen. Vanwege het verrassingseffect maken we de actielocaties nu nog niet bekend, maar ze liggen verspreid over het land.

Niet staken, toch meedoen aan de actie?

Dat kan ook. Dan neem je een snipperdag op 6 juni en meld je dat ook bij ons Landelijk Actiecentrum (mail naar actie@cnvvakmensen.nl en vermeld daarbij je woonplaats en telefoonnummer). Je krijgt dan bericht waar je je op vrijdagmorgen kunt melden om mee te doen. Tjitze van Rijssel
Cao-onderhandelaar CNV Vakmensen Peter de Jong
Landelijk Actiecentrum 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid