Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Actie bij EVO-congres

Een delegatie van CNV Vakmensen heeft op woensdag 5 juni een onaangekondigd bezoekje gebracht aan het congres van verladersorganisatie EVO.

Thema van het EVO-congres was 'Samen uitdagingen aangaan'. Laat dat nou net ook van toepassing zijn op het vastgelopen cao-overleg beroepsgoederenvervoer. De 140.000 werknemers in de sector zitten inmiddels al ruim 5 maanden zonder cao. Reden temeer om de EVO-leden fijntjes te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

De chauffeurs deelden nieuwsbrieven uit aan de congresdeelnemers. In de brief roept CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel de EVO-leden op om inderdaad de uitdaging aan te gaan en zelf ook bij te dragen aan een oplossing van het conflict: 

"Door een kleine verhoging van de vrachttarieven maakt u het mogelijk dat de chauffeurs en overige werknemers in de sector een fatsoenlijk loon krijgen. Daarmee komt er rust in de sector en kan weer verder gewerkt worden aan de verdere ontwikkeling van de bedrijfstak. CNV Vakmensen roept u op om alles in het werk te stellen om de cao beroepsgoederenvervoer tot stand te brengen. Dit is in ieders belang."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid