Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

10 Mei: actiedag beroepsgoederenvervoer in Zwolle

De eerste acties en stakingen hebben we gehad. Het aantal acties en actievoerders groeit! Werkgevers willen nog niet onderhandelen. De druk moet opgevoerd worden. Kom daarom op 10 mei naar de IJsselhallen in Zwolle. Kom op voor werk en een fatsoenlijke loonsverhoging.

De eerste stappen in een succesvolle strijd voor een goede cao en tegen verdringing zijn gezet. We zijn er natuurlijk nog lang niet.  Het kan weleens een lange strijd worden. Op zaterdag 10 mei organiseren we een tweede landelijke actiedag, waar ook je familie, kinderen en collega’s welkom zijn. We zorgen voor leuke en gezellige activiteiten voor iedereen. CNV-voorzitter Maurice Limmen heeft al toegezegd dat hij ook op de actiedag aanwezig is, om daar de chauffeurs een hart onder de riem te steken.

Waar?

IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle

Hoe laat?

De actiedag duurt van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Meld je aan als deelnemer

Stuur een mail naar actie@cnvvakmensen.nl. Vermeld je naam en adres. Geef door met hoeveel personen je komt. Laat weten of je met eigen vervoer komt, of dat je gebruik wil maken van de bus. Bij voldoende deelname zorgen wij voor busvervoer. De opstapplaatsen worden bekendgemaakt op www.cnvvakmensen.nl/transport.

Terugblik eerste actiedag op 7 april

Na de massaal bezochte cao-bijeenkomsten van 15 maart, vond op 7 april de start van de campagne plaats tegen verdringing en voor een fatsoenlijk loon. Na een ‘blokkade’ en een eerste staking in de vroege ochtend bij de bedrijven uit de onderhandelingsdelegatie van TLN vertrokken vijf konvooien naar de manifestatie in Utrecht. Lange files op onder andere de A12 en de A28 in de richting Utrecht waren het gevolg.

Honderden stakers

De bijeenkomst voor kaderleden, werd al snel uitgebreid met honderden werknemers uit bedrijven die staakten. Werknemers van Koopman, Portena, Sita, Den Hartogh, Schenk, Van der Lee, Koops, Simon Loos, UPS en andere bedrijven gingen in staking en ontvingen een stakingsuitkering van de bond. Alhoewel dat niet verplicht was, verstrekte de bond aan de werkgevers van tevoren een stakingsbrief. Inmiddels hebben we TLN gemeld dat we daarmee stoppen. Voortaan waarschuwen we niet meer.

Succesvolle start

Verladersorganisatie EVO had op 7 april alle verloven ingetrokken en was 24 uur paraat. De aandacht van de pers was massaal. Werkgevers waar gestaakt werd, voelden voor het eerst de gevolgen van een staking. Al met al een zeer succesvolle start.

Acties en stakingen in het distributienetwerk

Daar bleef het niet bij. In de dagen rond Pasen waren er verschillende acties en stakingen. Prikacties zijn gehouden bij een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle en van C1000 in Raalte. Chauffeurs van vervoerders voor Bakkersland en Lidl legden enkele uren het werk neer. De bevoorrading van de supermarkten liep hierdoor vertraging op. 

Eerste werkgever over de streep

De eerste transportwerkgever is over de streep om de lonen vanaf 1 mei 2014 met 3 procent te verhogen. Het gaat om ODS Transport uit Barendrecht. Daarmee zijn mogelijke acties bij dit transportbedrijf van de baan. Een goed signaal van ODS. We hopen dat meer bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Het mooie is dat de vakbondsleden dit resultaat zelf hebben bereikt. Zij laten hiermee zien dat het belangrijk is om met je eigen werkgever om de tafel te gaan.

Verrassingsacties

De actiecomités staan ondertussen niet stil. Steeds meer leden melden zich aan als actievoerder. Steeds meer verrassingsacties worden in de regio gehouden. Samen staan we sterk!

Volg de ontwikkelingen op onze actiesite >>

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid