Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

10 januari nieuw overleg met Distrivers

Op 12 november hebben we elkaar ontmoet en gesproken over de arbeidsvoorwaarden bij Distrivers. Sinds 1 januari 2017 geldt voor alle medewerkers, zowel de chauffeurs als de medewerkers in het magazijn, het Reglement Arbeidsvoorwaarden Distrivers.

Dit Reglement verwijst naar de cao voor het beroepsgoederenvervoer (ook wel TLN CAO genoemd).
Distrivers is niet verplicht deze cao toe te passen. Voor het laatst in 2011 is daarom een Reglement afgesproken waarin staat dat de cao gevolgd wordt met een aantal uitzonderingen.

Gesprek met directie
In de bijeenkomst van 12 november hebben we met elkaar vastgesteld dat het hoog tijd is om dit Reglement te actualiseren. Daarom is woensdag 29 november een afspraak geweest met de heren Pothof en Buutkamp van Distrivers. Ook zij onderschrijven dat het Reglement een update nodig heeft. Bij dit gesprek waren ook Harm Fietje en Rini van der Zanden aanwezig.

We zijn bijgepraat over de ontstaansgeschiedenis van Distrivers, de holding structuur en hebben we een ‘kijkje in de keuken’ gehad. De directie hecht aan duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden en dezelfde regels voor iedereen in Hoogeveen.
Daarom geldt per 1 januari 2017 het Reglement voor iedereen en niet meer de AGF-regeling voor de medewerkers in het magazijn. Ik heb begrepen dat met iedere individuele medewerker hierover is gesproken met o.a. uitleg over het pensioen.

We hebben een aantal aandachtpunten neergelegd:

 • Het tijd-voor-tijd systeem
 • Verrekening van vakantiedagen bij minder werk dan 160 uur per vier weken
 • Toeslag voor werken op zaterdag
 • Nachtdiensten met vrije dagen ertussen
 • Veel uitzendkrachten (60% vast - 40% flex)
 • Oprichten ondernemingsraad

Distrivers geeft aan op dit moment een aantal goede arbeidsvoorwaarden te hebben zoals het pensioen bij Aegon, geen inhouding WIA-premie en een ‘niet ziek’ bonus van max. €400,- netto.
De relatief grote schil van uitzendkrachten in de expeditie wordt grotendeels verklaard door studenten die 2 á 3 avonden in de week ‘vakken vullen’. Het verloop bij chauffeurs is relatief hoog. Deels komt dit door de aard van het werk. Bijvoorbeeld het uitzetten van routes in zorginstellingen, bevoorraden van koelkasten en contacten met cliënten van zorginstellingen. De zorgmarkt verandert. Kleinschalig wonen met inkoop door consulenten in plaats van koks. Eigenlijk zijn daardoor de grote supermarkten meer concurrent geworden.....al kunnen die zeker niet hetzelfde als Distrivers.

De druk van Hanos wordt gevoeld om te kijken naar de arbeidsvoorwaarden van GIL (Groothandel in Levensmiddelen).

Vervolg
We hebben een nieuwe afspraak op 10 januari a.s. Distrivers komt dan met een reactie op de door ons genoemde punten en Sytze Buutkamp en Rini van der Zanden bereiden de oprichting van een OR voor.

Ik hoop je hiermee voor nu geïnformeerd te hebben. Heb je nog vragen stel ze gerust.
Alvast fijne feestdagen en wij spreken elkaar in het nieuwe jaar.

mede namens FNV bestuurder Anja Dijkman,

Linda Slagter
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 37
l.slagter@cnvvakmensen.nl


 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid