Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Beroepsgoederenvervoer

Flex Uber alles? Als je werknemers eerlijk behandelt, prima!

‘Het enige wat nieuw is aan de platformeconomie is dat vraag en aanbod op een andere manier bij elkaar worden gebracht’, zegt CNV-bestuurder van Rijssel. ‘Verder zijn we vooral anderhalve eeuw terug in de tijd.’

Van Rijssel is bestuurder beroepsgoederenvervoer van CNV Vakmensen. Hij vindt dat werknemers in de platformeconomie zoals de bezorgers van Deliveroo op dit moment te weinig bescherming krijgen. Véél te weinig. Hij vindt ook dat platformbedrijven (zoals Deliveroo, Uber, UberEatsHelplinq) de huidige economie slopen als ze hun gang mogen blijven gaan.

Goedkoop

Tjitze van Rijssel: ‘Net als anderhalve eeuw geleden hebben we nu weer aan de ene kant het kapitaal, de beleggers, en aan de andere kant de werknemers. Zij moeten het werk zo goedkoop mogelijk verrichten. Zij hebben geen rechten, geen minimumtarief, geen enkele zekerheid over hun inkomen en geen groeimogelijkheden. De platformbedrijven investeren namelijk geen cent in hun ontwikkeling. Verder voegen platformbedrijven ook niets toe aan onze economie omdat ze voor zzp’ers geen loonbelasting betalen.


                    Zondag met Lubach besteedde eerder aandacht aan het lot van Deliveroo-freelancers.

Warm prakje

Bezorgers van bedrijven als Deliveroo en Thuisbezorgd horen volgens Van Rijssel op dit moment te vallen onder de cao beroepsgoederenvervoer. ‘Een warm prakje is ook een pakje.’ Van Rijssel: ‘We snappen ook wel dat de cao beroepsgoederenvervoer een fossiele cao is voor deze heel nieuwe beroepsgroep van maaltijdbezorgers. Dus we zoeken hard naar een structuur die passender is voor deze nieuwe beroepsgroep. Maar ondertussen accepteren we niet dat platformbedrijven gewoon hun gang gaan als ze met droge ogen zeggen dat meer geld voor bezorging ‘gewoon niet uit kan’. Dan heb je geen businessmodel.’

Wat doet CNV Vakmensen voor werkers in de platformeconomie?

  • Onderzoek en overleg met werkgevers en werknemers over een nieuwe structuur die werknemers voldoende beschermt en voor werkgevers ook passend is.
  • Voorlichting aan werkers over hun rechten. Van Rijssel: ‘Veel werkers weten niet waar ze recht op hebben, waar ze recht op willen hebben en hoe ze dat voor zichzelf en collega’s kunnen regelen. Voorbeeld: niet iedereen weet dat als je een nul-urencontract hebt, je voor elke oproep minstens drie uur moet worden betaald.’

Wat doe jij als werknemer in de platformeconomie?

  • Kies voor bedrijven als Foodora en Thuisbezorgd.nl waar je (nu nog) in dienst komt. Word je opgeroepen om te werken, dan krijg je ten minste de eerste drie uur betaald, ook als je geen klussen hebt. Bij Deliveroo kun je alleen aan de slag als zzp’er. Je wordt per klus betaald. Geen klussen, geen geld. Dat vinden wij als vakbond echt niet kunnen.
  • Word lid van een vakbond. Denk aan wat de vakbonden anderhalve eeuw geleden hebben bevochten voor de nieuwe beroepsgroep fabrieksarbeiders. Daar waren aanvankelijk geen afspraken over veiligheid, gezondheid en minimumloon en stond de inspanning niet in verhouding tot de opbrengsten. Dat zien we nu in de platformeconomie terugkomen met een nieuwe beroepsgroep die buiten structuren lijkt te vallen. Het is belangrijk dat deze werkers zich organiseren en opkomen voor hun rechten. Werkgevers gaan daar niet vanzelf voor zorgen, dat is wel duidelijk.

Meer over het boek Uber voor alles

Een medewerker van Deliveroo op zijn fiets.

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting