De vakbond die verschil maakt
De juiste richting bepalen we samen
Beroepsgoederenvervoer
Sluiten
Oproep aan kamer
Kom op voor belangen Nederlandse transportsector
Vakbonden en werkgevers in de transportsector willen dat Nederland zich in Europa hard maakt voor een eerlijke, transparante en sociale transportsector.

Lees meer hierover
Beroepsgoederenvervoer (Transport)

Cao Beroepsgoederenvervoer

Looptijd: 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019

Binnen de cao Beroepsgoederenvervoer werk je in het beroepsgoederenvervoer bij een klein transportbedrijf, koeriersdienst of een grote logistieke dienstverlener die aangesloten is bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) of je werkt bij een bedrijf dat mobiele kranen verhuurt en je werkgever is aangesloten bij de VVT.

De cao's van TLN en KNV definitief samengevoegd tot één nieuwe cao voor de 140.000 medewerkers in de transportsector. Op 12 juni 2017 werd bekend dat de leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met deze nieuwe cao.

Looptijd

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Loonsverhoging

Gedurende de looptijd van de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer gaan de lonen met 10% omhoog:

  • 2% per 1 juli 2017
  • 2% per 1 januari 2018
  • 2% per 1 januari 2019

Tijdens de looptijd van de cao gaan de periodieken stapsgewijs omhoog, wat bij elkaar neerkomt op een extra loonsverhoging van 4%.

Arbeidsomstandigheden

Nu de nieuwe cao rond is, wil CNV Vakmensen zich concentreren op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van chauffeurs. Denk aan het overnachten in de cabine, de leefomstandigheden en de verkeersveiligheid. De Europese Commissie heeft onlangs voorstellen gedaan waar CNV Vakmensen zeer kritisch over is. Daar gaan we ons de komende tijd op richten.

 

 

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk in de Transport of Logistiek, de cao of alle andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in de Transport en Logistiek Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >