Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wie heeft de regie over jouw ontwikkeling bij NN?

In de huidige cao en het sociaal plan/sociaal kader reorganisatie hebben wij goede afspraken gemaakt over ontwikkeling. De bedoeling daarvan is dat jij de regie hebt. Nu krijgen wij signalen dat dit niet overal zo wordt toegepast. Graag hoort CNV Vakmensen van jou.

Jij bent aan het stuur over je eigen ontwikkeling

Jij bent de baas over je eigen ontwikkeling. Hoe hebben wij dat in de cao geregeld? Jij maakt je eigen loopbaanplan met daarin je ontwikkelafspraken. Die bespreek je met je leidinggevende. Je loopbaan kan zowel op werken binnen als buiten NN gericht zijn. Je leidinggevende zegt in principe ja op al jouw plannen, tenzij het echt niet anders kan. Als het niet anders kan moet hij of zij dat onderbouwen.

Zorgen over toepassing ontwikkelingsafspraken in de business

Binnen NN is er voor gekozen om HR-activiteiten binnen de business te beleggen. Voor al je vragen over je ontwikkeling moet je dus terecht bij de business. Waar CNV Vakmensen zich zorgen over maakt is of iedereen in de business de cao-afspraken wel zo toepast als bedoeld is. Het is niet de bedoeling dat als je aangeeft iets te willen doen om ook buiten NN een aantrekkelijke werknemer te zijn, je dan gelijk moet tekenen voor vertrek naar buiten. Het is ook niet de bedoeling dat je leidinggevende jouw ontwikkelafspraken invult. Jij bent hierover de baas en niemand anders. Nu krijg ik signalen dat dit in de business anders wordt opgepakt.

CNV houdt vinger aan de pols

Daarom is er in het overleg tussen CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en NN er door CNV Vakmensen sterk voor gepleit dat er iedere maand met een HR-verantwoordelijke van een van de businesses wordt gesproken over de voortgang op ontwikkeling van de medewerkers. Op die manier wil ik vinger aan de pols houden.

Jij kunt zelf ook signaleren en aan de slag

Maar ik doe ook nadrukkelijk een beroep op jou. Als je vragen of opmerkingen hebt of denkt dat de afspraken over jouw ontwikkeling niet goed wordt toegepast laat dat dan weten. Want het doel is dat jij je ontwikkelt op een manier die voor jou goed voelt.

Voor een oriëntatie op je loopbaan kan je ook terecht bij ons loopbaanadviesbureau James Loopbaan (info@jamesloopbaan.nl). Dit wordt betaald door NN, dus maak er vooral gebruik van.

Reorganisaties

Binnen NN vinden er verschillende reorganisaties plaats. Bij NNIP vindt nu een reorganisatie plaats. Ook hierbij gelden de afspraken dat jij kunt bepalen wat goed is voor jouw ontwikkeling en natuurlijk gelden de afspraken in het Sociaal Plan voor 2017 en Sociaal Kader Reorganisatie vanaf 1 januari 2018.

Vragen en opmerkingen

Voor al je vragen en opmerkingen over jouw ontwikkeling, werk, inkomen en over reorganisaties kan je altijd bij mij terecht.

Ike Wiersinga
E:  i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M: 06 23 50 09 86

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid