Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorstellenbrief CNV Vakmensen nieuwe ABN AMRO cao

Op 19 september gaan we van start met het cao overleg bij ABN AMRO. De afgelopen periode hebben we de medewerkers van ABN AMRO langs vele wegen gevraagd wat belangrijk is voor een nieuwe cao. In deze nieuwsbrief lezen jullie daar de resultaten van.

Raadplegingen
Op vele manieren hebben we jullie om input gevraagd voor de komende onderhandelingen. Natuurlijk hebben we als CNV een eigen cao enquête gehouden, vlak voor de zomer. Hier zijn veel reacties opgekomen en deze input is eigenlijk leidend geweest voor de voorstellenbrief. Daarnaast hebben we samen met ABN AMRO het arbeidsvoorwaardenonderzoek gehouden. Kort geleden zijn door de bank de resultaten bekend gemaakt. In bijgaande infographic kun je de resultaten van dit onderzoek zien. Eigenlijk zijn de medewerkers van ABN AMRO in grote lijnen best tevreden over hun arbeidsvoorwaardenpakket. Ook via Je Achterban, ons cao platform, hebben we ideeën opgehaald. En tot slot is de voorstellenbrief, afgelopen maandag, uitgebreid in de CNV kadergroep besproken.

CNV Vakmensen voorstellenbrief
CNV heeft 1 heel belangrijk speerpunt en dat is ontwikkeling en werken aan je inzetbaarheid. Wij willen graag samen met de bank bekijken of we hierin toch nog een paar stappen kunnen zetten. Daar doen we dus voorstellen voor. Ook staat een loonsverhoging hoog op de wensenlijst, zo blijkt ook uit de enquêtes. Wij zullen ons daar ook sterk voor gaan maken. Bijgaand kun je de hele voorstellenbrief lezen, zoals we die aan de bank zullen versturen. Als je hierop nog aanvullingen hebt dan horen we dit natuurlijk ook graag!

Cao data
Onderstaand de data waarop we gaan praten met de bank. Net zo als altijd gaan er ook kaderleden mee aan tafel en hebben we een zijkamer die ons tijdens het overleg van feedback kan voorzien.

 • dinsdag 19 september 2017
 • donderdag 5 oktober 2017
 • maandag 23 oktober 2017
 • dinsdag 31 oktober 2017
 • maandag 13 november 2017
 • dinsdag 12 december 2017 

Updates
Natuurlijk gaan we je op de hoogte houden van het cao overleg. Waarschijnlijk zullen we ook tussentijds je mening ook nog wel ergens over gaan vragen. We sturen na elk cao overleg een nieuwsbrief maar we zullen ook via blogs op www.jeachterban.nl/abn-amro/ verslag doen.

Netto pensioenregeling akkoord
Voor de zomer hebben we jullie gevraagd of het overbrengen van de netto pensioenregeling van ABN AMRO Pensioen naar het ABN AMRO pensioenfonds akkoord is. De CNV leden, maar ook de leden van de andere bonden hebben hiermee ingestemd en daarmee is deze afspraak een feit.

Vragen/contact
Heb je vragen, wil je meer weten, of heb je goede ideeën, laat het me zeker weten! Een keer deelnemen aan ons CNV kadergroep kan ook, laat het weten en je bent van harte welkom!

Sandra Hendriks-Sneijder, onderhandelaar CNV Vakmensen
bereikbaar via 06 10 53 95 20 of s.hendriks@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid