Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitslag stemming eindbod cao ABN AMRO 2018 - 2020

Er is de afgelopen weken veel gestemd door de CNV leden. In deze nieuwsbrief berichten we jullie over de uitslag van de stemming en het vervolg.

Eindbod ABN AMRO
Na een flink aantal onderhandelingsdagen kwam er op 19 december 2017 een eindbod van de werkgever op tafel. CNV Vakmensen heeft aangegeven dat wij dit eindbod als onderhandelaars op loon onvoldoende vinden. Voor het overige zijn we het eigenlijk op veel onderwerpen wel eens geworden.

Veel reacties
De afgelopen periode hebben we veel reacties ontvangen per mail, telefonisch en natuurlijk op de stemformulieren. We hebben de mails en vragen natuurlijk zo goed mogelijk beantwoord. Ook waren er medewerkers die graag lid wilden worden om toch mee te kunnen stemmen. We hebben zo goed en snel mogelijk geprobeerd om iedereen in ons ledensysteem te zetten zodat dit ook gelukt is. Super fijn natuurlijk dat de betrokkenheid vergroot!

Einduitslag stemming
• 67,2%% van de leden wijst het eindbod van de bank af
• 32,4% van de leden stemt voor het eindbod van de bank
• 0,4% van de leden heeft zich onthouden van stemming

Daarmee heeft een duidelijke meerderheid van de leden het eindbod van ABN AMRO afgewezen. Ook de leden van de andere vakbonden hebben in meerderheid tegengestemd, dus de drie vakbonden hebben een vergelijkbare einduitslag.

Wat valt op?
Er is veel gereageerd op het bericht van jullie werkgever dat het eindbod geaccepteerd moest worden omdat de bank anders voor 2018 de bestaande cao zou laten doorlopen. Dan gaat er dus helemaal geen loonsverhoging gelden. De bank geeft aan dat er dan pas eind 2018 weer onderhandelingen voor een nieuwe cao vanaf 2019 kunnen plaatsvinden. Desondanks hebben jullie in meerderheid duidelijk gemaakt dat met name het loonbod onvoldoende is. En dat terwijl er op andere onderdelen duidelijke steun was, zoals bijvoorbeeld voor het ook door CNV Vakmensen voorgestelde omzetten van de prestatiepremie in vast salaris.

Wat nu?
Wij hebben de werkgever inmiddels ook op de hoogte gesteld van de uitslag en aangegeven dat wij met hem in gesprek willen gaan over de uitslag en de consequenties ervan. Daarbij zullen wij als uitgangspunt onze insteek kiezen dat wij een loonbod van 2 x 2,5% voor 2018 en 2019 op zijn plaats vinden, hetgeen jullie als leden heel duidelijk in meerderheid hebben ondersteund! Het is natuurlijk gewoon mogelijk om als bank en bonden te kijken of we er toch nog een mouw aan kunnen passen. We hopen dat de bank hiervoor openstaat! Afhankelijk van de reactie van ABN AMRO, zullen wij misschien samen met jullie als leden die wens kracht bij moeten zetten. Die bereidheid is gelukkig door velen van jullie uitgesproken.

Vragen/contact
Ik kan me goed voorstellen dat deze nieuwsbrief vragen oproept. Stel ze daarom zeker! Je kunt je vraag ook stellen op Je Achterban.

Sandra Hendriks-Sneijder
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 10 53 95 20
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid