Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Toch weer verder met pensioenoverleg ING

CNV Vakmensen heeft (evenals de andere vakorganisaties) ING laten weten toch verder te willen praten over een nieuwe pensioenregeling. Wel is door de commotie die is ontstaan over de beloning van ING-topman Hamers de ruimte om te onderhandelen kleiner geworden.

Geld voor Hamers? Geld voor leden!

De boodschap van de meeste leden is: de commotie en het onbegrip van de Raad van Commissarissen moet zeker invloed hebben op de onderhandelingen over de pensioenovereenkomst. En daarmee wordt dan niet bedoeld dat die miljoen maar naar de medewerkers moet, maar dat als er geld voor Hamers is er ook geld moet zijn voor de medewerkers. En dat zal zijn weerslag hebben op de onderhandelingen over de pensioenen. De ruimte is er door alle ophef niet groter op geworden.

Nog veel rekenwerk en weinig onderhandelen

Om inzicht te krijgen in wat de gevolgen voor jou als medewerker zijn hebben wij deskundigen gevraagd wat de gevolgen zijn van bijvoorbeeld een maximum en minimumpremie, welk pensioenresultaat (dus het te verwachten pensioen op pensioenleeftijd) er moet zijn en wat dat dan betekent voor hetgeen jij als medewerker en ING moeten betalen. Omdat het ingewikkelde materie is, is er nog weinig feitelijk onderhandeld.

Als CNV-lid krijg je steeds een tussenstand van de gesprekken via nieuwsbrieven

Tot nu toe heb je als CNV-lid steeds de tussenstand van de gesprekken. Voor sommige zaken zijn we ook gebonden aan wettelijke en fiscale regels. Er is nog geen sprake van een uiteindelijk resultaat.

Als wij, als onderhandelaars, uiteindelijk een resultaat zullen hebben dan leggen wij dat voor aan onze leden. Natuurlijk is het wel zo dat wij ons aan de wettelijke en fiscale regels moeten houden, zelfs als je daar als CNV-lid niet mee eens bent. Wij houden je vanzelfsprekend op de hoogte, zowel van de tussenstand als van het uiteindelijke resultaat.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen kan je altijd bij mij terecht. Als je mee wilt denken in het CNV meedenkteam over je eigen arbeidsvoorwaarden, dan kan je mij dat ook laten weten.

Ike Wiersinga
CNV Vakmensen
E-mail: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Mobiel: 06 23 50 0986

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid