Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tóch uitkomst onderhandelingen cao ABN AMRO

Na het afwijzen van het eindbod door de vakbondsleden eind vorige week is er van alles gebeurd. Graag vertellen we je in deze nieuwsbrief over het resultaat van ons gesprek met de bank.

Contact
Vorige week hebben de leden van CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties het eindbod van de bank afgewezen. Jullie hebben vooral aangegeven meer waardering en een beter loonbod te willen van de bank. Dit hebben we daarom afgelopen vrijdag ook laten weten aan de bank met daarbij de uitnodiging om hier verder over te spreken. Die uitnodiging heeft de bank opgepakt.

Verbetering loonbod
Woensdagochtend 31 januari hebben we als vakbonden met de bank gesproken. Naast de vaste HR-delegatie van ABN AMRO bestaande uit Frank van de Brink, Suzanne Schenk en Jules van der Perre schoven ook Gert-Jan Meppelink en Kees van Dijkhuizen aan. Natuurlijk hebben wij de behoefte van de leden aan een beter loonbod en meer waardering nader toegelicht. Voor beide punten is begrip van de bank. Dit heeft ook tot een nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen geleid. De bank heeft een sterk verbeterd voorstel gedaan op loon. Per 1 januari 2018 komt er een structurele loonsverhoging van 2% en op 1 januari 2019 eveneens een structurele verhoging van 2%. De 1000 euro per persoon in februari 2018 blijft staan en de vrije Goede Vrijdag in 2018 ook. Vanaf 2019 wordt de goede vrijdag wel omgezet.

Wat vinden jullie ervan? Laat het ons weten, en breng opnieuw je stem uit!
CNV Vakmensen beschouwt dit nieuwe bod als een serieuze handreiking van de bank aan de medewerkers die hun stem hebben laten horen. Wij waarderen het feit dat de bank deze stap zet en hebben daarom dit aanbod geaccepteerd. Wij achten dit de maximaal haalbare uitkomst van de onderhandelingen en leggen dit nieuwe totaalpakket daarom graag aan jullie voor. We hopen dat hiermee een lange periode van onderhandelingen toch tot een goed einde komt zodat we met alle punten uit het cao pakket aan de slag kunnen gaan in de komende maanden. Laat ons dus snel weten wat je van het nieuwe totaal pakket vindt! 

Je kunt tot en met 14 februari digitaal je stem uitbrengen via deze link.

Overzicht
In bijgevoegde infographic klik hier van de bank zie je in één oogopslag het totaal aan wijzigingen voor de nieuwe cao. Het totaalpakket van de cao-onderhandelingen vind je hier.

Inzet van vakbondsleden wordt beloond!
Deze nieuwe uitkomst was niet tot stand gekomen zonder de steun van de leden en kaderleden. Wij willen jullie daar hartelijk voor bedanken. We hebben in de afgelopen weken echt veel mails gehad van medewerkers die zich afvroegen wat een vakbond nu eigenlijk doet en waarom. Dit traject toont aan dat CNV –leden directe invloed hebben en dat we ook die invloed ook gezamenlijk kunnen inzetten mét goed resultaat. We vragen je nu om deze invloed opnieuw in te zetten door te stemmen. Laat ook je collega’s weten dat jij meebeslist. Als zij door jou lid worden, kunnen zij ook nog van zich laten horen.

Lidmaatschap CNV Vakmensen
Vergeet niet dat ABN AMRO voor nieuwe leden, het eerste jaar lidmaatschap, ter kennismaking, vergoed. Voor meer informatie klik hier >

Updates op Je Achterban
Lees op Je Achterban hoe onze CNV-kaderleden, jullie collega's aan de cao-tafel en in de zijkamer, de laatste weken hebben ervaren.

Vragen/contact
Heb je vragen? Stel ze zeker en neem contact met me op. Je kunt je vraag ook stellen op Je Achterban. Ook kun je daar je mening plaatsen.
Een keer deelnemen aan ons CNV-kadergroep kan ook. Laat het weten en je bent van harte welkom!

Sandra Hendriks-Sneijder
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 10 53 95 20
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid