Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Positieve stemmingen Rabobank en periodiek overleg

Maandag a.s. is er een periodiek overleg met jullie werkgever. Graag horen we van jullie welke zaken we zouden moeten bespreken. Daarnaast zijn er de afgelopen periode twee stemmingen geweest. Beide stemmingen, reparatie WW/WGA en wijziging fiscale pensioenrichtleeftijd zijn positief verlopen.

Graag input voor periodiek overleg
Periodiek overleggen we met werkgever over de stand binnen de Bank. Gesproken wordt over zaken aangaande de cao, sociaal plan en de lopende reorganisatie binnen de bank. Hierbij worden verschillende onderwerpen besproken. Bv bank van de toekomst, financiële cijfers, outsourcingstrajecten, samenwerkt, situatie RKS, komende en lopende reorganisaties. Heb jij nog een onderwerp waar je vragen over hebt? Mail het dan naar mij dan kan ik ze meenemen.

RKS zorgenkind?
Vanuit RKS krijgen we nog steeds veel vragen en maken mensen zich zorgen waar het heen gaat. Tijdens elk overleg stellen we hier vragen over en houden dus de vinger aan de pols. Heb jij vragen over het roosteren, werkdruk, takenpakket, ziekteverzuim. Mail mij dan zodat ik het kan meenemen.

Stemming WW/WGA-reparatie
Ten aanzien van de reparatie van WW/WGA heeft de meerderheid van de leden voorgestemd. Ook bij de andere bonden is voorgestemd. Naar verwachting zal de WW/WGA-reparatie per
1 april effect gaan hebben. De contracten en overeenkomsten zijn al getekend in verband met de deadline.

Aanpassing Fiscale pensioenrichtleeftijd
De tweede stemming was over de aanpassing van de pensioenregelingen verband met Fiscale wijzigingen. Na uitgebreid onderzoek en veel gesprekken met Rabo en het pensioenfonds waarbij ook het verantwoordingsorgaan haar rol uitgeoefend heeft, hebben we jullie de beste optie ter stemming voorgelegd. De meerderheid van de leden heeft ingestemd.

Wel waren er nog een aantal vragen over het proces, daarom volgt hieronder nog een korte schets wat er is gedaan.

Om er zeker van te zijn dat we de optie zouden kiezen die voor jou het meest gunstig is, hebben we cijfers van het pensioenfonds opgevraagd over de opbouw bij 67 en 68 jaar. Het fonds bevestigde daarbij wat we eigenlijk al wel dachten. Het is voordeliger om de opbouw van het ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen met een jaar te verlengen, dan de opbouw te houden op 67 jaar met een lager opbouwpercentage. Daarmee gaan alle rechten die je als medewerker (actieve deelnemer) tot op heden hebt opgebouwd van 67 jaar naar 68 jaar. De conversie van oude naar nieuwe rechten hebben wij ook laten controleren. Dit is ook door het verantwoordingsorgaan nagekeken.

Pensioen 2018?
Bovenstaande wijziging was beperkt in omvang en noodzakelijk gezien de fiscale regelgeving. In de loop van 2018 zullen we echter met de bank in gesprek moeten over de toekomst van de pensioen regeling zo heeft de bank aangekondigd. Vind jij hier iets van?, meld je dan aan! Binnen de kadergroep is een aparte groep die zich buigt over de pensioenregeling. We zijn nog op zoek naar mensen die willen meedenken. Wil je zelf meedenken of ken je iemand waarvan jij vindt dat degene moet meedenken meld dit dan aan mij.

Wil jij ook invloed?
Via de kadergroep Rabobank krijg ik veel input wat er leeft via de bank, ook via de RKS Whatsapp groep krijg ik signalen. Wil jij ook meedoen, meld je dan aan! Mail mij als je deel wilt nemen aan de kadergroep of Whatsappgroep.

Vragen
Voor vragen kun je mij mailen of bellen. Voor juridische hulp kun je ook bellen met CNV Info 030 75 11 007.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid