Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Periodiek overleg Rabobank

CNV Vakmensen heeft op maandag 26 maart een periodiek overleg gehad met Rabobank. Er stonden veel onderwerpen op de agenda met veel gasten. Hierdoor hebben we niet alle onderwerpen kunnen behandelen die op de agenda stonden. Hieronder een korte terugkoppeling van de besproken onderwerpen.

Mededelingen

  • Rabobank onderzoekt de lancering van een nieuw hypotheeklabel met de naam Vista.
  • Ook bij de Rabobank is de invoering van de reparatie van het 3e WW-jaar vertraagd.
  • De afspraak over de pensioengarantstelling loopt en heeft zijn werking al gehad.
  • HR voert een onderzoek uit naar GROW! Tijdens het volgend periodiek overleg praten we hier verder over.

Bankieren 3.0

In februari stond in het Financieel Dagblad een artikel over Bankieren 3.0. Rabobank baalt van deze vroegtijdige publiciteit. Erwin Verboom heeft een toelichting gegeven hoe het proces is verlopen. Men neemt nu langer de tijd om dit zorgvuldig met de algemene ledenraad te bespreken. Besluitvorming over Bankieren 3.0 zal naar verwachting in juni plaats gaan vinden. Aansluitend hierop zal de medezeggenschap adviesaanvragen ontvangen. Punt van aandacht is wel dat de verkiezingen voor de nieuwe medezeggenschap dit najaar gepland staan.

Toelichting op jaarcijfers

Bas Brouwers heeft een toelichting gegeven op de jaarcijfers van Rabobank. Vooraf zijn er vragen gesteld waar Bas Brouwers tijdens zijn toelichting hierop antwoord heeft gegeven.

RKS

Op aandringen van de vakbonden is de situatie op RKS besproken. Hierbij was Barbara de Koning-Gans aanwezig en een vertegenwoordiger van de medezeggenschap. Rabobank erkent dat in het verleden zaken rond RKS niet goed zijn gegaan. Er komt meer persoonlijke aandacht voor de medewerkers en er komt extra coaching voor leidinggevenden. We blijven de ontwikkelingen op RKS volgen en bespreken dit tijdens het periodiek overleg.

Rapportages

Op de agenda stonden de rapportages Samenwerkt! Q4 en de jaarrapportage van de Geschillenregeling. Er was geen aanleiding om de rapportages inhoudelijk verder te bespreken tijdens het periodiek overleg.

Overgang FGH Bank naar Rabobank

We hebben de overgang van FGH Bank naar Rabobank kort besproken. Over de gevolgen voor de medewerkers praten we nog verder.

Outsourcingstrajecten

Cash 2020 In het kader van Cash 2020 hebben de vakbonden voorgesteld om een gezamenlijke kick-off te organiseren met alle banken.

Printfabriek De printfabriek in Best gaat over naar Rotaform. Medewerkers zijn hier onlangs over geïnformeerd. Vakbonden zullen dit verder bespreken met Rabobank.

FGH Het outsourcingstraject van de resterende portefeuille van FGH is niet verder besproken.

GROW!-enquête De GROW-enquête van de Rabobonden is niet besproken. Dit wordt apart behandeld.

Vragen?

Mocht je vragen hebben, stuur mij dan een mail.

Robert Wonnink
Bestuurder
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid