Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Periodiek Overleg Rabobank

CNV Vakmensen heeft afgelopen week met jullie werkgever gesproken in Utrecht. Wij spraken met een delegatie van HRM onder leiding van Erwin Verboom en twee collega-bonden over het sociaal plan, ontwikkelbudget en Grow! Aansluitend spraken wij nog met Jeanine Vos, directeur HR Rabobank.

Daarnaast hebben wij de afgelopen week veel vragen van medewerkers bij RKS gekregen in verband met de Adviesaanvraag Aanpassing Roosters.

Ontwikkelbudget
Wij hebben met werkgever gesproken over de afspraken in de cao en sociaal plan. Over het ontwikkelbudget dat elke medeweker per 1 januari heeft gekregen. Het is de bedoeling dat hiervan maximaal gebruik wordt gemaakt; daarom zijn er zo min mogelijk belemmeringen. De medewerker heeft geen toestemming van de manager nodig ter besteding. Maak daarom gebruik van dit budget! Rabobank Leiden Katwijk heeft al aan haar medewerkers een cheque gegeven van 1500 euro. Mooi initiatief! Wij juichen dit soort initiatieven toe en verwachten dat er geen belemmeringen zijn om het budget te besteden. Heb je vragen hierover? Bel of mail ons.

Grow!
In de cao is afgesproken dat Grow! in samenspraak met de vakbonden verder ontwikkeld zal worden. Wij hebben hierover afspraken met werkgever gemaakt.
Kaderleden van CNV Vakmensen zullen zich hiervoor inzetten. Heb jij ook ideeën/ervaringen met Grow!, deel ze met ons.

Sociaal plan
Wij zullen de uitvoering van het sociaal plan constructief en kritisch blijven volgen. Ook zullen kaderleden het Exchange Center van Randstad blijven volgen. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de effecten van Samen Werkt!. Het zou mooi zijn als hier goede resultaten worden geboekt. Dit hebben we in ons gesprek met Jeanine Vos ook aangegeven. Het liefst zien wij dat er targets komen met hoeveel mensen er aan werk geholpen worden.

Andere onderwerpen
Andere onderwerpen die besproken werden waren de reparatie van het derde WW-jaar. Het is wachten op de definitieve uitwerking. Ook is er een presentatie gegeven over de voortzetting van de Rabobonden (www.rabobonden.nl (Facebook Rabobonden). De Centrale Commissie Sociaal Plan is besproken en het reglement is aangepast aan de nieuwe cao. Ook is afgesproken om twee keer per jaar in gesprek te gaan met het pensioenfonds. Werkgever heeft ons ten slotte de stukken van het medewerkers-onderzoek nagezonden. Hierop komen wij nog terug bij werkgever.

RKS
De afgelopen week hebben wij erg veel en telefoontjes gekregen van medewerkers, werkzaam bij RKS in verband met de instemmingsaanvraag Roosters. Wij kregen vragen van mensen die een vast urenpatroon zijn overeengekomen welke nu eenzijdig lijkt te worden gewijzigd waardoor medewerkers in de knel komen met bijvoorbeeld kinderopvang. Ook kregen wij signalen dat mensen naast de contracturen nog een factor 1.4 beschikbaar moesten zijn. Wij hebben werkgever vragen gesteld en jullie vragen geïnventariseerd. Onze juristen hebben wij de vraag voorgelegd of er sprake is van wijziging van arbeidsvoorwaarden. Mocht je hierover ook een signaal willen afgeven of wil je gewoon je verhaal kwijt, mail mij dan. Wanneer het gaat om directe hulp in een juridische kwestie, bel dan naar 030-7511007,

Geen lid?
Ken je mensen die nog geen lid zijn, maak ze dan lid zodat we samen sterker staan. Ook medewerkers met een juridisch probleem kunnen direct lid worden en hulp krijgen. Deze collega’s kun je naar mij doorverwijzen zodat ik hen de speciale voorwaarden van dit lidmaatschap kan uitleggen.

Kadergroep
De kadergroep van CNV Vakmensen is afgelopen week ook bijeengeweest in Nijmegen en heeft een planning gemaakt voor dit jaar. Hierbij zijn de lopende zaken besproken en is een verdeling gemaakt wie wat doet en wat we dit jaar gaan doen. Wil je hier meer over weten, of wil je meedoen of meedenken, dan kun je contact opnemen met de voorzitter, Paul Oosterhoff: per e-mail is dit Paul.Oosterhoff@rabobank.nl

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 47 18 90 (w-appen mag ook)
E r.mol@cnvvakmensen.nl  

Regionale bijeenkomsten De Staat van Nederland Hoe staat Nederland ervoor? Waar maken mensen zich druk over? In de aanloop naar de verkiezingen organiseren wij vanaf 9 februari in totaal 8 regionale bijeenkomsten over 'De Staat van Nederland'. Lees hier meer over op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/de-staat-van-nederland

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid