Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Periodiek overleg ING

Tijdens het periodiek overleg met ING is gesproken over verschillende onderdelen, die geoutsourced zijn of worden, werkdruk, aanvulling op WW, waarderen en belonen en het komende cao-proces. Ook is kennisgemaakt met de CEO Nederland, Vincent van den Boogert.

Outsourcing naar andere bedrijven heeft zowel voor ING als voor de medewerkers gevolgen
Dat outsourcing niet altijd vlekkeloos gaat is gebleken nadat er werk van het business proces is geoutsourcet en er zaken niet goed zijn verlopen. Er waren te weinig mensen om het werk te verzetten, ze waren onvoldoende opgeleid en de operationele besturing was mager. Er zijn nu verbeteringsafspraken gemaakt. CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties zullen dit kritisch blijven volgen.

Daarnaast zijn wij geïnformeerd over een adviestraject over de kasbehandeling.

Als er een outsourcing plaatsvindt, geldt de Wet Overgang Onderneming. Met ING is daarbij ook het Overgang Werkzaamheden Plan (OWP) afgesproken. Dat OWP is de leidraad voor onderhandelingen over een arbeidsvoorwaardenprotocol dat met ING en de overnemende partij wordt afgesproken. Wat dan feitelijk gebeurt, is dat de arbeidsvoorwaarden vergeleken worden en er afspraken worden gemaakt hoe de verschillen op te lossen.                  

Werkdruk blijft binnen ING een aandachtspunt
Als het goed is heb je als ING-medewerker een uitnodiging ontvangen om een Work Energy Scan in te vullen. Als jij last hebt van werkdruk (of niet) vul dan in ieder geval deze scan in. Daarnaast kan je natuurlijk bij mij terecht als je vindt dat jouw werkdruk te hoog is. Regelmatig ontvang ik daarover signalen van medewerkers. Die signalen bespreek ik (al dan niet anoniem) met ING.  

Reparatie WW en WGA per 1 juni 2018 van start gegaan
Met ingang van 1 juni geldt bij ING dat als je langer dan 2 jaar werkloos bent en lang (bij ING) gewerkt hebt je recht hebt op een aanvulling van je WW-uitkering. Goed nieuws voor collega’s, die helaas geen andere baan kunnen vinden.  

Waarderen en belonen
In de huidige cao is de afspraak gemaakt om samen met jou als medewerker eens te kijken naar allerlei vormen van waarderen en belonen, denk daarbij niet alleen aan je salaris maar bijvoorbeeld ook aan een winstdeling of een teamuitje. Waarschijnlijk zal je na de zomer daarover meer horen. Doe vooral mee, want jouw input is belangrijk.  

Cao 2019 en verder: Wat gaan we doen?
Op 1 januari 2019 is de huidige cao afgelopen. Na de zomer gaan wij nadenken over de nieuwe cao. Daar willen wij vanzelfsprekend jou ook weer bij betrekken. Jij hoort van ons.  

Vragen en opmerkingen
Heb je vragen en/of opmerkingen laat het vooral weten.

Ike Wiersinga
bestuurder
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M: 06 23 50 09 86

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid