Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overname Payvision door ING. Goed nieuws of niet?

We kregen het bericht dat ING Payvision overneemt. Payvision is een betalingsverkeerbedrijf met 200 werknemers in Nederland, zonder cao en ondernemingsraad. Payvision blijft als dochter van ING wel als apart bedrijf bestaan. Is dit nu goed nieuws voor de medewerkers bij ING of niet? Een beschouwing.

Begrijpelijke keuze

Strategisch is de overname een begrijpelijke keuze. Gelet op alle ontwikkelingen rondom betalingsverkeer (bitcoins etc.) is het verstandig van ING om in zee te gaan met een bedrijf dat daar al sinds 2002 mee aan de slag is. Bovendien staat dit bedrijf in de top 5 van betalingsverkeerbedrijven, dus daarom is het ook begrijpelijk dat er voor dit bedrijf gekozen is. Ook voor wat betreft kennisoverdracht is het goed om de kennis van Payvision en ING over betalingsverkeer te bundelen.

Arbeidsvoorwaarden

Heeft dit consequenties voor de arbeidsvoorwaarden en –verhoudingen voor medewerkers van ING?
Er is voor gekozen om Payvision als aparte entiteit met eigen arbeidsvoorwaarden te laten bestaan naast ING. Dat lijkt op zich niets mis mee, hoewel dat ook betekent dat medewerkers van Payvision geen gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld vaderschapsverlof of Kies je Koers-instrumenten.
Maar er zit wat CNV Vakmensen betreft wel een addertje onder het gras. Want ING sluit niet uit dat er ING-ers op termijn naar Payvision zullen gaan. En daar zit nu het probleem. Want deze mensen komen dan in dienst bij een ING-bedrijf zonder ING-cao en arbeidsvoorwaarden. Als dit vaker gaat gebeuren, dan kan het zo zijn dat ING haar eigen cao met o.a. goede inzetbaarheidsafspraken ondermijnt. Daarover hebben wij richting ING onze bezorgdheid uitgesproken. Het spreekt vanzelf dat wij dat goed in de gaten gaan houden.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid