Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingen Sociaal Plan ONVZ

Eind 2016 heeft werkgever ons benaderd om te onderhandelen over een nieuw Sociaal Plan. Graag willen wij jou inlichten wat de plannen van werkgever zijn. Natuurlijk willen wij ook weten wat je verwacht van een nieuw Sociaal Plan. Je kan jouw wensen kenbaar maken tot en met vrijdag 20 januari.

ONVZ geeft aan dat er geen concrete plannen zijn voor een reorganisatie. Echter, werkgever heeft wel te maken met inefficiënties en geeft aan dat de beheerskosten ten opzichte van de markt te hoog zijn. Als voorbeelden werden gegeven de samenwerking en/of dubbele werkzaamheden binnen de diverse afdelingen, en het wijzigen van functieomschrijvingen naar rolbeschrijvingen. ONVZ heeft zich als doel gesteld om in 2017 de beheerskosten te verlagen en de organisatie flexibeler en wendbaarder te maken.

Wat wil ONVZ met betrekking tot het Sociaal Plan?

Werkgever geeft aan marktconformiteit na te streven met betrekking tot het Sociaal Plan. Men heeft gekeken naar de Sociaal Plannen die afgesproken zijn in de zorgverzekeringssector als markt. Werkgever heeft aangegeven om bijvoorbeeld de herplaatsingstermijn te willen handhaven op 6 maanden. Hij wil echter af van de mogelijkheid van 3 maanden verlenging. Dit is ook niet gebruikt tijdens de looptijd van het afgelopen sociaal plan. Het opleidingsbudget van €5.000,- wil hij in stand houden. Werkgever wil wel een daling met betrekking tot de schadeloosstelling (lees: ontslagvergoeding). Deze is (ruim) boven het marktgemiddelde van de zorgverzekeraars.

Hoe gaan we nu verder?

De volgende onderhandelingen zijn gepland op:

  • maandag 23 januari;
  • dinsdag 31 januari; en
  • maandag 6 februari.

Wat wil je geregeld hebben in het Sociaal Plan?

Als onderhandelaar ben ik van mening dat een Sociaal Plan drie belangrijke pilaren heeft. Ten eerste hecht ik veel belang aan een goede van werk naar werk regeling en herplaatsingstermijn. Ten tweede een fatsoenlijke schadeloosstelling (lees: ontslagvergoeding). Ten derde een ruim opleidingsbudget. Zijn er nog andere elementen waar je veel waarde aan hecht? U kunt deze tot en met vrijdag 20 januari doormailen.

Vragen/opmerkingen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met mij op.

Afshin Towhdi
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 47 18 83
E a.towhidi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid