Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingen over pensioen gaan moeizaam

De onderhandelingen over pensioen gaan moeizaam. De discussie spitst zich nu toe op het percentage dat ING wil inleggen als premie om uiteindelijk een goed pensioen te kunnen krijgen. De komende tijd gaat gekeken worden wat alles nu in euro's gaat betekenen.

Discussiepunt is de inleg van ING in de pensioenpremie

ING betaalt net als jij pensioenpremie. Wij hebben voor nu daarvoor geen maximum afgesproken. Wel zijn wij bij het maken van de pensioenregeling van een bepaald maximum uitgegaan. Door de lage rente is dat maximum, waarvan destijds is uitgegaan, overschreden. Dat betekent dat ING meer is gaan betalen dan zij oorspronkelijk verwacht had. De discussie gaat nu over wat ING wil gaan betalen. ING wil daarbij niet meer betalen dan het destijds afgesproken maximum. CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties willen dat er uitgegaan wordt van de huidige inleg door ING als maximum en tevens ook een minimum afspreken. Er wordt nu bekeken wat beide voorstellen in euro’s betekenen. Daarna wordt er verder onderhandeld.

Jij blijft waarschijnlijk niet meer dan 7,5% pensioenpremie betalen

In de huidige cao is afgesproken dat de pensioenpremie, die jij betaalt, langzamerhand oploopt tot 7,5%. Die 7,5% ga jij in 2020 betalen. Het voorstel van ING is nu om dat ook na 2020 te laten gelden.

Toch eerder verlengde WW-uitkering

In een eerdere nieuwsbrief gaf ik aan dat als je na ontslag bij ING en daarna een WW-uitkering krijgt die uitkering verlengd kan worden na 1 juli 2018. Die datum is vervroegd naar 1 juni 2018. Dus als je na 1 juni 2018 werkloos wordt en een uitkering aanvraagt, heb je na je reguliere WW-uitkering van maximaal 24 maanden (afhankelijk van leeftijd en jaren dat je gewerkt hebt) nog recht op maximaal 14 maanden een aanvullende WW-uitkering. Dat wordt gefinancierd door een premie die jij en je collega’s binnenkort gaan betalen.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen kan je altijd bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M: 06 23 50 09 86

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid