Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nog geen resultaat ING-cao

Het is niet gelukt een resultaat te bereiken over de ING-cao. Het verschil zit hem nog steeds in de loonsverhoging. Volgende week wordt er verder onderhandeld. CNV Vakmensen hoopt dan daadwerkelijk afspraken te kunnen maken die voorgelegd kunnen worden aan de leden.

De contouren van het resultaat komen in zicht
In de cao en het sociaal plan wordt veel aandacht besteed aan het perpectief op werk en perspectief op balans werk/prive. Tijdens het overleg zijn de puntjes op de i gezet voor wat betreft afspraken over werkdruk, het onderzoek naar beloning en waardering, plan C voor werk buiten ING en pensioen. De contouren van het resultaat komen in zicht.

Loonsverhoging blijkt lastig punt
ING is van mening dat er goed betaald wordt bij ING. En dat, ondanks berichten van het CBS en CBP, de cao-lonen nog steeds hoog zijn. Ook zegt ING dat het investeren in ontwikkeling ook geld waard is.

Wel is zij bereid 1 dag als diversiteitsdag (betaald door ING met een waarde van 0,4%) aan medewerkers te geven. Maar helaas zit er qua loonsverhoging niet meer in dan de al genoemde 1,25%.

Hoewel CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties nog wel een poging hebben gedaan om nader tot elkaar te komen is dit niet gelukt. Reden om het overleg op te schorten tot volgende week. Graag hoor ik per mail van jou wat je van het bod van ING vindt.

Vragen en opmerkingen
Heb je nog vragen en opmerkingen dan kan je ook bij mij terecht. 

Ike Wiersinga
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 23 50 09 86
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid