Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuws CNV vakmensen over Rabobank

CNV Vakmensen heeft namens jullie de afgelopen tijd over verschillende onderwerpen contact gehad met Rabobank. Wij hebben twee keer gesproken met de directie van RKS over de onrust die daar is ontstaan naar aanleiding van de instemmingsaanvraag voor de nieuwe roosters.

Verder zijn er bijeenkomsten geweest op de Printstraat in Best en met Randstad over het exchange center. Tenslotte graag jullie aandacht voor de CNV Vakmensen Kadergroep en RKS klankbordgroep waar je je voor kunt aanmelden.

RKS
De afgelopen weken hebben wij heel veel reacties van jullie gekregen en jullie zorgen overgebracht in de gesprekken met RKS. Wij hebben aangegeven dat werkgever niet zomaar van alles eenzijdig kan wijzigen en werkgever duidelijk gemaakt dat volgens ons deze handelswijze geen 9+ klantbeleving oplevert. Ook hebben we benadrukt dat de medewerkers best bereid zijn om mee te denken en mee te werken, en ook flexibel zijn, maar niet op deze top-down manier. Werkgever heeft zo alle lusten en werknemers leveren alleen maar in. In het laatste gesprek vorige week in Rotterdam gaf werkgever aan dat hij de signalen serieus neemt en dat er een ander (aangepast) plan komt. Wij zijn hier benieuwd naar. CNV Vakmensen overlegt in dit dossier regelmatig met de Ondernemingsraad: informatie wordt gedeeld en zaken worden op elkaar afgestemd.

Klankbordgroep RKS
Gezien de grootte van de groep medewerkers en de specifieke problemen is er vanuit CNV Vakmensen een Klankbordgroep RKS gemaakt die regelmatig fysieke of via de call-vergaderingen heeft. Hier proberen wij te inventariseren wat er in de verschillende kringen leeft om invloed uit te oefenen op de besluitvorming. Wil je meedoen met de klankbordgroep, bel of mail!

Printstraat
Afgelopen donderdag was CNV Vakmensen aanwezig op de locatie in Best. Wij volgen de situatie in de Printstraat én proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de bijeenkomsten. Heb je vragen, bel of mail mij.

Exchange center
Randstad heeft een presentatie gegeven over de stand van zaken bij het Exchange Center. Het center zit nog in de beginfase en er kunnen nog geen conclusies getrokken worden. De eerste afdronk is positief. Graag horen wij van jou wat je van de arbeidsmarktwaardescan vindt. Er is afgesproken periodiek over de voortgang te overleggen.

Kadergroep RABO/OBVION
In deze groep bespreken we ontwikkelingen/reorganisaties binnen de bank en bepalen dan samen wat CNV Vakmensen voor haar leden kan betekenen. Ook bepalen we welke punten we moeten agenderen binnen de bank. Wil je meedoen in invloed uitoefenen? Meld je dan per email aan.

Regulier overleg
Op 28 maart is er regulier overleg met Rabobank waarin wij onder andere de cao en het sociaal plan bespreken. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe effectief het sociaal plan jullie van werk naar werk helpt. En we bespreken de ontwikkeling (scholing, training) van mensen. Ook worden de signalen die wij van jullie krijgen met de bank besproken, zoals hoe een bepaalde reorganisatie gaat of de vraagtekens die jullie zetten bij een bepaalde selectieronde. Heb je signalen waarvan je het belangrijk lijkt dat die met Rabobank besproken moeten worden, mail deze dan naar mij.

Willen jouw collega’s ook invloed en hulp? Laat hen zich dan aanmelden bij CNV Vakmensen. Voor meer informatie kunnen zij terecht op de website: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden Je kunt deze Nieuwsbrief ook doorsturen naar collega’s die nog geen lid zijn.

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 47 18 90
E r.mol@cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid