Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nationale Nederlanden neemt Delta Lloyd over

Vanmorgen kwam het bericht dat NN Delta Lloyd overneemt. En dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben. CNV Vakmensen vindt de overname begrijpelijk, maar vindt het jammer dat er vlak voor de kerst weer een onzekere tijd aanbreekt. Werken aan je inzetbaarheid wordt nu heel belangrijk.

Gevolgen overname
Delta Lloyd met kantoren in Amsterdam, Arnhem en Zwolle wordt overgenomen door NN. Dat levert volgens NN tot 2020 een kostenbesparing op van 150 miljoen. En dat gaat gepaard met het verlies van arbeidsplaatsen. En dat zal zowel bij Delta Lloyd als bij NN zijn. NN heeft niet aangegeven om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, maar dat zullen er zeker enkele honderden zijn. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf zal in Den Haag zijn. En voor de andere locaties wordt onderzocht wat nodig en logisch is. Dat betekent voor de komende tijd weer onzekerheid. NN geeft aan daar uitgebreid aandacht te besteden richting medewerkers. Overigens weten wij niet als er geen overname zou zijn geweest wat er dan met de werkgelegenheid binnen het bedrijf zou zijn gebeurd. Immers binnen de financiële dienstverlening, en dus ook bij NN, blijft er gereorganiseerd worden. Waar, wanneer en hoe de gevolgen zijn weten wij nog niet. Natuurlijk zal CNV Vakmensen de vinger aan de pols houden.

Werken aan je inzetbaarheid
Gelukkig hebben wij in de NN-cao goede afspraken gemaakt over je inzetbaarheid. Om alle onzekerheid voor te zijn, raden wij je dan ook aan zeker aan je loopbaanplan te werken. En het principe bij NN is dat als jij aan je ontwikkeling wilt werken dat in principe mogelijk is (ja, tenzij..)

Natuurlijk kan je daarvoor op kosten van NN ook terecht bij ons loopbaanadviesbureau James loopbaan (voorheen adviesbureau Kans) via info@jamesloopbaan.nl Voor een eerste stap is het goed om eens contact met hen op te nemen. 

Voor vragen en opmerkingen kan je bij mij terecht. Na 4 januari zal ik je vragen beantwoorden. 

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
M: 06 23 50 09 86

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid