Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Laatste periodiek overleg 2016 bij ABN AMRO

Wat is er besproken met de bank in het laatste overleg van het jaar? De bank heeft een toelichting gegeven op de laatst stand van zaken rondom de WFT-examens, ook hebben we over de ontwikkelingen rondom agile werken gesproken.

WFT
De afgelopen jaren hebben heel veel medewerkers van de bank de verplichte WFT examens moeten doen. Dat was een hele operatie en soms echt een grote belasting voor de medewerkers. Maar het goede nieuws is dat ruim 90% van de medewerkers hun examens op tijd gehaald hebben. Gelukkig maar want vanaf 1 januari as gaan de verplichte WFT opleidingseisen echt volledig gelden en mogen medewerkers die een of meerdere WFT-examens niet gehaald hebben geen adviserende taken meer uitvoeren. In de cao hebben we ook afspraken gemaakt over hoe de bank om moet gaan met medewerkers die niet alle verplichte WFT hebben gehaald. Overigens wordt er natuurlijk ook echt wel naar persoonlijke omstandigheden gekeken bij de beoordeling hoe de bank hiermee gaat en welke gevolgen dit zal gaan hebben. Mocht je hierover vragen hebben, laat het ons dan weten.

Change/Agile/FastForward
De bank ondergaat grote veranderingen. Er zijn vele reorganisaties gaande in rap tempo. De bank gaat de agile manier van werken, die al langer binnen het IT-deel van de bank terrein aan het winnen was, nu breder uitrollen. Delen van de bank, met zo’n 4000-6000 medewerkers, gaan op een andere manier werken. Agile werken gaat uit van teams, die veel eigen verantwoordelijkheid kennen en de klant centraal stellen. Een spannende, grote verandering in de manier van werken voor veel mensen bij de bank. De start van deze beweging, is nu gegeven en de komende maanden wordt dit alles uitgerold. De OR gaat zich buigen over de adviesaanvraag en wij zullen als CNV ook zeker een vinger aan de pols houden.

Fijne feestdagen
Uiteraard wensen we iedereen mooie feestdagen en een gezond en inspirerend Nieuwjaar. Na de feestdagen gaan we als CNV weer volop aan de slag. Na een succesvolle kennissessie over het nieuwe sociaal plan, een goede LinkedIn workshop en veel en leuk contact met leden en niet-leden gaan we in 2017 weer hard aan de slag met en voor jullie!

James: loopbaanadvies
In de cao van ABN AMRO is de mogelijkheid opgenomen om een loopbaanscan te doen. Dit kan ook bij het loopbaanbureau van CNV Vakmensen Kans/James. Onze collega’s hebben inmiddels al vele gesprekken gevoerd met ABN AMRO-collega’s en zijn dus goed bekend met jullie organisatie. We hebben recent ook twee Linked IN cursussen georganiseerd speciaal voor medewerkers van ABN AMRO, dus er is kennis genoeg. Alle reden dus om hiervan te profiteren zeker in het kader van jullie continue talent ontwikkeling.

Wil je weten hoe? Kijk op http://jamesloopbaan.nl/sector/sector-financieel/abn-amro/ voor meer informatie. En let op, dit is een aparte cao afspraak, de bank betaalt deze scan. Je vraagt hem aan bij James en na toestemming van leidinggevende betaalt de bank de factuur. Deze kosten gaan dus niet af van jouw eigen ontwikkelingsbudget. 

Maak je collega lid!
Zijn jouw collega’s al CNV-Lid? Nee, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Want vakbondslidmaatschap is een goede zaak. Natuurlijk, voor jouw collega, want die krijgt hulp en informatie over zijn of haar loopbaan, voor ons als CNV, want hoe meer leden, hoe meer we kunnen doen, en goed voor jou als lid want leden ontvangen ook een klein cadeautje als ze een collega lid maken.

Meer weten? Klik hier! of ga naar https://www.cnv.nl/word-lid/member-get-member/

Contact
Wil je meer informatie of heb je een vraag, aarzel niet om contact op te nemen met cao onderhandelaar Sandra Hendriks, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of 06-10539520.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid