Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Kom naar onze bijeenkomsten over pensioen ING

Eind van dit jaar loopt onze cao-afspraak over pensioen af. Een werkgroep heeft op verzoek van de cao-tafel verschillende varianten uitgewerkt voor een nieuwe pensioenovereenkomst, waarbij ook de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van pensioen zijn meegenomen.

Uitnodiging

Nu we die kennis hebben, willen we graag in eerste aanleg in gesprek met onze leden over welke wensen er leven op het gebied van pensioen. Daarvoor nodigen we je uit voor een drietal ledenbijeenkomsten van de gezamenlijke vakorganisaties:

maandag 29 januari
11.30 -13.00 uur
Amsterdam AMP I 00.050 Filmzaal
dinsdag 30 januari
19.00 - 21.00 uur
Utrecht, FNV, Varrolaan 100
woensdag 31 januari   
9.00 - 10.30 uur
Leeuwarden, Gym LZ 00.019

Op elke bijeenkomst zullen twee van de drie vakbondsbestuurders aanwezig zijn. 

De pensioensituatie verandert (weer)

Een korte schets van de huidige situatie met betrekking tot pensioen. Ruim vijf jaar geleden zijn we binnen ING overgestapt van een middelloonregeling in het PFI (Pensioenfonds ING) naar een CDC-regeling, een Collective Defined Benefit, in het IDC-fonds. Sindsdien is de rente behoorlijk gezakt en is de premie veel harder gestegen dan verwacht, terwijl de pensioenresultaten achterbleven bij de verwachtingen. Nu de pensioenafspraak afloopt, bereiden zowel ING als de vakorganisaties zich voor op een nieuwe pensioenafspraak. Daarover willen wij met jou in gesprek. 

Overgang Werkzaamhedenplan licht gewijzigd: jij kunt daarover stemmen

Naast het sociaal plan en de cao hebben CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties met ING gesproken over het Overgang Werkzaamhedenplan (OWP). Het OWP helpt bij het vergelijken van arbeidsvoorwaarden als een onderdeel van ING geoutsourced wordt. Bijgaand vind je de tekst van het onderhandelingsresultaat en het nieuwe plan. Je kunt via deze link stemmen tot 8 februari 2018

Wil jij meepraten en denken laat het weten

Je merkt gelijk in het begin van het jaar zijn we al druk met cao-zaken. Ten eerste met pensioen, maar daarna zullen we ook snel weer beginnen over de cao, die loopt ook aan het eind van het jaar af. Het sociaal plan geldt voor langere tijd. Om goed de belangen van jou en je collega’s te kunnen behartigen, is het fijn om een team van meedenkers te hebben. Als je denkt: “dat is wel wat voor mij of daar wil ik meer over weten”, dan kun je dat laten weten via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl Ik ga dan graag met je in gesprek. 

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je ook bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 50 09 86
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid