Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Intrekken loonsverhoging Hamers ING goed nieuws

Het besluit van ING om af te zien van de loonsverhoging van 50% voor topman Ralph Hamers is goed nieuws voor zowel Nederland als voor jou als medewerker. ING heeft zich verslikt in de maatschappelijke verontwaardiging en onderschat welke ellende medewerkers over zich heen kregen door dit plan.

Plan was in strijd met code banken

Het plan om Hamers middels aandelen 50% loonsverhoging te geven was, naar de mening van CNV Vakmensen, in strijd met de code banken waarin staat dat het beloningsbeleid zorgvuldig, beheerst en duurzaam moet zijn. CNV Vakmensen was aan het uitzoeken of wij hierover een procedure konden starten. Maar kennelijk heeft de top zich nu ook gerealiseerd dat dit onderwerp erg gevoelig lag.

Goed nieuws ook voor ING-ers

Naar aanleiding van het nieuws van de verhoging kreeg CNV Vakmensen veel reacties van medewerkers. Verontwaardiging en schaamte overheersten in die reacties. “Hebben we eindelijk het vertrouwen weer gewonnen en dat is nu in 1 klap weg en wij mogen de boze klanten te woord staan” . Het gevoel dat er geen rekening gehouden is met de impact die dit op medewerkers heeft gehad, doet heel veel ING-ers pijn. Pijn, die niet nodig was geweest. Daarom is het intrekken van deze loonsverhoging ook voor jou als medewerker goed nieuws. Er heerst nu opluchting, maar het vertrouwen zal weer moeten groeien. Weet in ieder geval dat CNV Vakmensen altijd voor de belangen van medewerkers opkomt, ook in dit soort zaken.

Vragen en opmerkingen

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je altijd bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
M: 06 2350 0986

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid