Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ING wordt concreter over cao

In het afgelopen overleg is ING concreter geworden over wat zij wil met de cao. Dit helpt in het samen vormgeven van de cao. Met name over de leerrekening en de loonsverhoging is nu duidelijkheid gegeven. Hieronder de thema’s die aan de orde komen in het cao-overleg.

Er is afgesproken dat de komende weken/maanden met elkaar gesproken gaat worden en afspraken worden gemaakt over een aantal thema’s. Ook jij en je collega’s kunnen hier jullie mening over geven.

De thema’s zijn:

- Werkdruk/tijd
- Inzetbaarheid
- Waarderen en belonen
- Flexwerk, waaronder uitzendkrachten, gedetacheerden et cetera
- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
- Positie van arbeidsgehandicapten

Concretisering en context

ING heeft in het laatste overleg uitgelegd wat de context is waarmee, wat hen betreft, in dit cao-traject rekening gehouden moet worden. Ook binnen ING is dit aan jou en je collega’s uitgelegd, zo is ons verteld. Op basis van deze context heeft ING de eigen voorstellen geconcretiseerd.

Bij inzetbaarheid mogelijk leerrekening en coaching bij Mijn Koersplan

Concreet betekent dit dat ING gelukkig bereid is om te spreken over hoe het doel van de leerrekening, namelijk de mogelijkheid het budget ook mee te nemen naar een andere werkgever, bereikt kan worden. Ook wil ING kijken in hoeverre jij en jouw collega’s middels eventuele coaching invulling kan geven aan jouw Koersplan.

Waarderen en belonen

ING wil geen beoordelingsverhogingen meer geven, maar denkt aan een budget wat verdeeld kan worden. Daarnaast wil zij een collectieve uitkering als ING goed gescoord heeft op MVO. Tenslotte wil ING per 1 september 2019 een collectieve loonsverhoging van 2% afspreken.

Tijd en werkdruk

Om te bezien welke issues spelen bij het gebrek aan tijd wil ING onderzoeken welke belemmeringen medewerkers ondervinden bij tijd voor ontwikkeling. Daarnaast denkt ING aan een pilot voor onbeperkt verlof.

Concretisering voorstellen

Door concretisering van de ING-voorstellen lijkt een gesprek zowel met CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties en de medewerkers makkelijker. Jij kunt ook meepraten tijdens de medewerkersbijeenkomsten op 14 december in Rotterdam, op 25 januari in Leeuwarden en op 1 februari in Eindhoven. Daarnaast zal er binnenkort een community gestart worden. En natuurlijk kun je ook mij laten weten wat je ervan vindt. Of je mening geven via www.jeachterban.nl/ing. Natuurlijk blijven we jou op de hoogte houden.

Ike Wiersinga
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid