Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Hoe wil jij de menselijke maat in de Cao ING?

De onderhandelingen over het sociaal plan lopen nog. Daarna gaan de cao-onderhandelingen van start. Beide worden daarna als 1 pakket voorgelegd. CNV Vakmensen wil van jou vóór 17 mei weten hoe jij de menselijke maat invulling wilt geven in de cao. Daarom vragen wij jou de enquête in te vullen.

Nu de menselijke maat in de cao – vul de enquête in
Tijdens de onderhandelingen over het sociaal plan heeft de menselijke maat een nadrukkelijke rol gespeeld. Dat willen wij ook graag doen in de onderhandelingen over de cao. Zeker omdat er in een eerder door CNV Vakmensen gestuurde enquête is aangegeven dat dit belangrijk is. Dat neem ik heel serieus. Daarom vraag ik jou de enquête in te vullen.

Je kunt dit digitaal doen via deze link op onze website. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/banken/cao-ing-bank. De nieuwsbrief vind je op de pagina ‘Cao ING Bank’. Hierin staat de link naar de stemming. Lukt het niet via de link te stemmen, stuur dan bijgaand stemformulier ingevuld naar het secretariaat, via het op het formulier genoemde post- of mailadres.

Menselijke maat is fatsoenlijk beoordelen en belonen
Wat vind jij een fatsoenlijke manier om beoordeeld te worden? Is dat jouw individuele prestatie in je huidige functie, je ontwikkeling, je prestatie als team of een combinatie daarvan? En welke beloning hoort daar dan bij; is dat een geldelijke beloning of een ander soort beloning? En moet daarbij onderscheid zijn tussen verschillende groepen binnen ING? Laat mij het weten.

Menselijke maat is het gesprek aangaan over jouw inzetbaarheid
Als jij het gesprek aangaat over jouw inzetbaarheid dan wil je geen nee horen van je leidinggevende. Hoe wil jij dat geregeld zien? Door aan te geven wat er allemaal mogelijk is of door het goede gesprek aan te gaan en maatwerk voor jou te leveren? En helpt een persoonlijk budget, zoals de door CNV Vakmensen ontwikkelde James leerrekening, daar dan bij (info@jamesloopbaan.nl)?

Menselijke maat en pensioen: nu al veranderingen? Wil jij nu wat veranderen in de pensioenregeling of wil je dat dit geregeld wordt als de wetgeving verandert?

Heb je nog vragen en opmerkingen?
Als je nog vragen of opmerkingen hebt dan kun je mij mailen (i.wiersinga@cnvvakmensen.nl).

Je kunt je mening ook kwijt door vóór 17 mei via bijgaande link de enquête in te vullen.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid