Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden akkoord met pensioenovereenkomst ING

Alle CNV-leden, die gestemd hebben, hebben ingestemd met het resultaat over de pensioenovereenkomst ING. Hoewel het voor sommigen lastige materie is zijn de leden toch tevreden. Ook de andere vakorganisaties hebben ingestemd. Dat betekent dat er per 1 januari 2019 een nieuwe pensioenovereenkomst is.

Tevreden over pensioenrichtleeftijd van 67 jaar en de te betalen premie
Hoewel sommigen aangaven dat de materie ingewikkeld is zijn de leden van CNV Vakmensen over het algemeen tevreden over het resultaat. Het meest tevreden waren de leden over het feit dat de pensioenrichtleeftijd op 67 jaar blijft staan. Ook werd vaak als plus genoemd dat er na 2020 geen verdere stijging van de door werknemers te betalen pensioenpremie plaatsvindt.

Tijdelijk nabestaandenpensioen heel positief
Een enkeling gaf aan dat het feit dat er nu voor iedereen een tijdelijk nabestaandenpensioen is, positief is. En dat is ook zo, want er bleken tot nu toe weinig wensen voor zichzelf een Anw-hiaatverzekering te hebben afgesloten. En als je dan onverhoopt komt te overlijden, dan kunnen de nabestaanden in de problemen komen. Omdat voor iedereen nu een nabestaandenpensioen geregeld is, is de kans daarop aanzienlijk verkleind.

Per 1 januari 2019 wordt de pensioenovereenkomst van kracht
Deze pensioenovereenkomst wordt per 1 januari 2019 van kracht. Hij duurt in principe 5 jaar, tenzij er uit “Den Haag” zulke veranderingen komen dat de overeenkomst opengebroken moet worden. Vanzelfsprekend laten wij jou dat dan weten.

Er blijft gesproken worden over toekomstbestendig pensioen
Ook is er afgesproken dat er tussen CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en ING gesproken blijft worden over een pensioenregeling voor de verdere toekomst. In pensioenland blijven de veranderingen dus ook de komende jaren aan de orde van de dag. Daar zullen wij jou bij blijven betrekken.

Vragen en opmerkingen
Voor vragen en opmerkingen kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder
M 06-23500986
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid