Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Belangrijk om te weten cao Rabobank

De afgelopen tijd heeft CNV Vakmensen met werkgever gesproken over de cao-teksten en over de uitwerking van het Exchange Center. Daarnaast gaat de reorganisatie nog steeds door en krijgen wij dagelijks vragen van jullie. Wij volgen de reorganisatie kritisch.

Krijg je te maken met een reorganisatie op jouw filiaal of afdeling dan kun je ons altijd bellen voor vragen. Met Rabobank is afgesproken dat wij alle adviesaanvragen krijgen toegestuurd.

Tip! zoek snel hulp als je boventallig wordt of dreigt te worden. Bel ons!
Als lid heb je recht op hulp van onze juristen als je boventallig wordt. Maak hier gebruik van! De termijnen in het nieuwe sociaal plan zijn kort, het is dus erg belangrijk snel hulp te zoeken. Omdat wij het sociaal plan hebben afgesloten weten wij precies hoe het in elkaar zit. Maak dus gebruik van onze kennis.

Kennis Workshop inzake sociaal plan
Hebben jij en jouw collega’s behoefte aan uitleg over het sociaal plan? Of wil je meer weten over de regels bij reorganisatie? Mail mij dan zodat wij een bijeenkomst kunnen organiseren.

Aanpassing arbeidsvoorwaarden/loon
Wij krijgen van verschillende leden door dat zij voorstellen ontvangen voor salarisaanpassing. Werkgever kan niet eenzijdig jouw loon aanpassen! Dat is ook nergens in de cao afgesproken. Krijg je een voorstel om jouw salaris aan te passen, neem dan voor advies contact met ons op.

Grow!
Vakbonden zullen de implementatie van Grow! positief kritisch blijven volgen. In de cao is afgesproken dat vakbonden betrokken zullen worden bij de implementatie hiervan. Via onze kaderleden zullen we dit proces volgen.

Exchange Center
In het nieuwe sociaal plan is de optie van het Exchange Center opgenomen. CNV Vakmensen heeft zich ingezet om de belangen van werknemers in het Exchange Center zo goed mogelijk te waarborgen. De voorzitter van de kadergroep, Paul Oosterhof, heeft zich hiervoor ingezet. Word je met het Exchange Center geconfronteerd of wil je hier meer over weten bel of mail ons.

RKS
Voor de mensen van Rabo Klantenservice is mede op verzoek van de or en werkgever afgesproken dat voorkomen moet worden dat mensen op dezelfde afdeling onder twee sociale plannen komen te vallen. Zij vallen onder een sociaal plan, namelijk het oude sociaal plan.

Bezwaarcommissie Sociaal Plan
Ben je het niet eens met hoe werkgever het sociaal plan uitlegt? Maak dan bezwaar bij de Centrale Bezwaar Commissie Sociaal Plan. Deze commissie is samengesteld uit een onafhankelijke voorzitter, iemand van werkgeverszijde en iemand van werknemerszijde. Voel je dat je onrecht wordt aangedaan, maak dan gebruik van deze commissie. Voor meer vragen kun je met de commissie mailen.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op.

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid