Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Absurde loonsverhoging topman ING

De absurde loonsverhoging van Ralph Hamers van jaarlijks 50% in aandelen legt een nadrukkelijke claim op het overleg over de cao en het pensioen. Niet alleen Hamers heeft ING groot gemaakt dat heb bij als medewerker ook gedaan. Het worden lastige onderhandelingen.

De trukendoos: loonsverhoging van 50% in aandelen
Omdat er niet meer dan 20% variabele loonsverhoging gegeven mag worden en omdat er de vorige keer nogal veel negatieve publiciteit kwam voor een loonsverhoging van het vaste salaris heeft ING de trukendoos gehanteerd. Hamers krijgt jaarlijks 50% verhoging in aandelen, die hij pas na 5 jaar kan cashen. Maar al is het dan over 5 jaar het is wel cashen. Reden voor de RVC van ING om dit aan de aandeelhouders voor te stellen is dat Hamers beduidend minder verdient dan zijn collega’s in de Europese top 50 bedrijven. CNV Vakmensen vindt dat, als bank die door ons allemaal is drooggehouden tijdens de crisis, zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet kennen en het anders moet doen dan de Europese graaiers.

Claim op cao-onderhandelingen
CNV Vakmensen heeft uitgerekend dat de afgelopen 25 jaar jij als medewerker die 50% nog niet eens hebt gehad. Voor de komende onderhandelingen zal dat zware gevolgen hebben. ING heeft aangegeven dat de pensioenkosten de pan uitrijzen. Daar wilden wij over meedenken. Dat is nu voorbij. Geld naar Hamers en geld naar de medewerkers wordt wat ons betreft het adagium.

Wat vind jij van de loonsverhoging van Hamers?
Laat ons vooral weten wat jij van de loonsverhoging van Hamers vindt via onderstaande e-mail.

Ike Wiersinga,
Bestuurder CNV Vakmensen
E-mail i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Mobiel:  06 2350 0986

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid