Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ABN AMRO: onrust over verplaatsing van werk

In deze nieuwsbrief meer over de centralisatie van de werkzaamheden van Client Services en een vooruitblik naar het vakbondsoverleg van 6 november aanstaande.

Verplaatsing van werk naar Amsterdam
Op 4 oktober jl. zijn de medewerkers van Client Services bij Commercial Banking geïnformeerd over het voorgenomen besluit om alle werkzaamheden van Client Services over te dragen aan Operations (I&T) en deze te centraliseren in Amsterdam. Doel is om de processen en werkwijze van Client Services zo te organiseren dat klanten een optimale, digitale klantbediening ervaren. Operations heeft veel expertise op het gebied van optimaliseren en digitaliseren van klantprocessen. Gebleken is bovendien dat de werkzaamheden van Client Services voor een groot deel overeenkomen met de werkzaamheden die Operations nu al uitvoert voor Retailbank. Nu is er door ABN AMRO voor gekozen om de werkzaamheden vanuit één locatie te gaan verrichten en om, in samenwerking met de zogenaamde digitaliseringsgrids, zo goed mogelijk te kunnen optimaliseren en een constante, uniforme kwaliteit te kunnen leveren aan klanten. Medewerkers van Client Services werken nu nog in de vijf regio's van Commercial Banking (Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Utrecht en Amsterdam) maar dat gaat dus veranderen. De verhuizing naar Amsterdam staat gepland voor maart 2019.

Naar aanleiding van een aantal verontruste mails en telefoontjes van leden over deze beweging, hebben wij meer informatie bij de bank opgevraagd. ABN AMRO heeft ons verzekerd dat dit alles uitgebreid besproken is en wordt met de medezeggenschap en dat eind oktober 2018 een adviesaanvraag bij de MZ zal worden ingediend. Er zijn ongeveer 300 medewerkers bij betrokken zijn en dat is natuurlijk heel veel. Bovendien heeft dit besluit voor veel medewerkers grote gevolgen. Voor veel mensen uit deze groep is een verhuizing van Amsterdam niet te verlangen vanwege de reisafstand. Een beroep op de de mobiliteitsclausule uit het sociaal plan behoort daarom tot de mogelijkheden. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook zorgen om het mogelijke verliezen van je baan en de gevolgen die dit heeft.

Veel vragen
Begrijpelijkerwijze hebben jullie vragen over thuiswerken, de toepassing van het sociaal plan, mogelijkheden om op andere locaties te werken of tijdelijk reistijd als werktijd te kunnen tellen. Hopelijk komen al deze onderwerpen aan bod tijdens de bijeenkomsten die op 29 oktober a.s. gepland zijn. Wij hebben de bank op het hart gedrukt om hier aandacht aan te besteden zodat er meer duidelijk wordt voor de medewerkers. Ook hebben we gelukkig binnenkort weer een periodiek overleg gepland staan met de bank zodat we dan de situatie kunnen bespreken.

Als je dus na de bijeenkomst van 29 oktober nog aanvullende vragen hebt, laat dit dan weten dan kunnen we er samen naar kijken en dit zo nodig bespreken met ABN AMRO.

Vakbondsoverleg 6 november 2018
Zijn er nog meer onderwerpen die wij met de bank moeten bespreken, laat dit dan ook weten. De agenda voor 6 november is al behoorlijk gevuld maar ik neem graag onderwerpen mee die leven en aandacht behoeven.  

Tot slot:
Durf jij het aan om iets samen met het CNV doen?

  • Vind je het leuk om mee te praten over jouw arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan aan bij onze CNV kadergroep. We kunnen best wat versterking gebruiken na de vele reorganisaties! De vaste kern wordt steeds kleiner en dat is jammer. Natuurlijk kun je ook eerst even komen kennismaken. Laat het ons weten en doe gewoon mee!

  • We willen ook graag een CNV ladies night organiseren, speciaal voor de vrouwelijke werknemers van ABN AMRO. Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld gelijke beloning tussen mannen en vrouwen, maar ook de balans werk/prive. Wil je hierover meedenken of meehelpen, laat het dan ook zeker weten!

  • Natuurlijk kun je ook je collega’s enthousiast maken om lid te worden van het CNV. Iedereen bij ABN AMRO kan een jaar lang gratis lid worden ter kennismaking:https://www.cnvvakmensen.nl/gratislidmaatschap

Contact
Heb je vragen of opmerkingen of wil je meedenken in onze CNV-ledengroep, laat het me zeker weten via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of 0610539520.

Sandra Hendriks
Sectorbestuurder

Kom naar de Dam op 10 november!
Meer winst en minder belasting voor grote bedrijven terwijl lasten en werkdruk van werknemers toenemen.
Tijd voor een luid protest. Kom op 10 november naar de Dam. Kijk op www.cnv.nl/naardedam.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid