Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden stemmen in met cao de Volksbank

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het eindbod van de Volksbank voor een cao 2018-2020. Deze cao is werkelijkheid geworden, omdat 2 van de 3 vakbonden akkoord zijn met het eindbod. Hoe gaan we nu verder?

Jullie hebben als leden van CNV Vakmensen met een ruime meerderheid gestemd vóór deze cao. Veel van jullie hebben laten weten de geboden salarisverhoging aan de magere kant te vinden, maar wel te accepteren dat het bij de Volksbank nog niet beter kan.

Er zitten bij de Volksbank 3 vakbonden aan tafel. Naast CNV Vakmensen heeft ook de Unie ingestemd met het eindbod. De leden van de FNV hebben helaas anders gekozen. We vinden het heel jammer dat de cao nu alleen wordt ondertekend door CNV Vakmensen en de Unie, maar daarmee doen we wel recht aan jullie stem!

De wettelijke regels rond de cao zijn zo, dat daarmee deze cao geldt voor alle medewerkers van de Volksbank die in de werkingssfeer van de cao zijn opgenomen (uitgezonderd zijn mensen met een functie boven schaal 13, stagiair(e)s en vakantiewerkers). De tekst van de nieuwe cao zal begin volgend beschikbaar komen.

Vervolgoverleg

Een cao voor 3 jaar betekent niet dat er de komende jaren geen arbeidsvoorwaardenoverleg is bij de Volksbank. Integendeel. CNV Vakmensen blijft de uitvoering van deze cao stevig bewaken. Er zal periodiek overleg tussen de Volksbank en de vakbonden zijn, waarbij ook de OR vertegenwoordigd zal zijn, net als bij het cao-overleg. En we zullen nauwgezet de ontwikkelingen rond nieuwe zaken als “Zo werk ik”, het mantelzorgverlof en de invoering van het individueel keuze budget volgen, zoals in de cao is afgesproken.

Werknemersbelangen goed vertegenwoordigd?

CNV vakmensen wil zich sterk maken voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden. Voor zinvol en plezierig werk voor iedereen! Daarom onderhandelen we over cao en sociaal plan en daarom staan we mensen bij met (juridisch) advies en ondersteuning.

Voel jij je vertegenwoordigd door CNV, reken jij op CNV als je advies nodig hebt? Natuurlijk, daarom ben je immers lid geworden! Is dat misschien ook een goed idee voor een collega? Wijs je collega’s juist nu op het belang van het lidmaatschap, zodat steeds meer mensen direct vertegenwoordigd zijn in het cao-overleg en steeds meer collega’s kunnen rekenen op goede individuele rechtsbijstand waar nodig.

Jolien Dekker
bestuurder CNV Vakmensen
j.dekker@cnvvakmensen.nl
06 - 23811392

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid